Україна переживає етап розбудови нової держави, а реформи, започатковані Урядом, торкаються одразу декількох найбільш важливих сфер життя. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю латвійському виданню Latvijas Avize.

«У нас не перехідний період. У нас в принципі новий період в історії країни. Ми будуємо нову Україну. Ми міняємо систему управління державою, проводимо децентралізацію, проводимо реформу судової системи, реформи соціальної сфери, - сказав Володимир Гройсман. - Ми повинні відійти від сировинної моделі економіки і перейти на економіку доданої вартості».

Він підкреслив, що економіка України може зростати не менше 5% на рік. «Що ми визначили як точки зростання? Промвиробництво, інфраструктуру, нарощування інвестицій, а значить захист прав інвесторів і розвиток державно-приватного партнерства, розвиток експорту, - розповів Глава Уряду. - Зараз ми запускаємо дуже цікаві програми розвитку агросектору - причому як в сегменті виробництва продуктів харчування, так і в сегменті сільгоспмашинобудування. Ми стимулюємо фермерів нарощувати поголів'я і користуватися вітчизняною технікою».

Так само, за словами Прем’єр-міністра, вже затверджено державне оборонне замовлення. «Це не просто про фінансування армії. Це про фінансування військової науки - розробки і впровадження нових видів озброєнь, - сказав Володимир Гройсман. - Вельми перспективним ми вважаємо розвиток індустріальних парків. В Україні є чимало прикладів створення дослідних містечок, де молоді вчені мають можливості реалізувати свій потенціал і запропонувати свої розробки економіці. Я регулярно зустрічаюся з такими хлопцями - це дуже корисний досвід».