«Думаю, що найближчим часом ви почуєте дуже важливі ініціативи з цього приводу», - заявив Глава держави під час робочої поїздки до Івано-Франківської області.
Відповідаючи на питання журналістів стосовно участі народного депутата Надії Савченка в перемовинах з терористами, Президент наголосив, що держава Україна представлена у Тристоронньої контактній групі. «За дії народних депутатів несуть відповідальність політичні сили, від яких вони обиралися», - додав він.
«Я дійсно дуже шкодую, бо ця людина пройшла величезні випробування. І я думаю, що такі кроки не несуть користі ані їй, ані Україні», - сказав Петро Порошенко.
При цьому Глава держави наголосив, що Україна буде докладати максимум зусиль, щоб повернути додому заручників, які незаконно утримуються як в Російській Федерації, так і на окупованій території, яка знаходиться під контролем Російської Федерації. «І ті, хто окупував територію мають понести абсолютно чітку відповідальність», - підсумував він.
Президент подякував Ірині Геращенко, яка є його представником у вирішенні гуманітарних питань на Сході України та працює в Тристоронній контактній групі, за наполегливі зусилля для повернення наших заручників додому.