Як долала Вінниччина негоду, під час щотижневої оперативної наради у голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія 19 березня звітував заступник голови ОДА Василь Броварник.

«У зв’язку з погіршенням погодних умов було проведено відповідне засідання обласного штабу з реагування на надзвичайні ситуації, відбулася селекторна нарада на державному рівні і нарада під керівництвом голови облдержадміністрації з головами РДА. Скоординовано всі дії. Найбільше снігу випало в південних районах – Могилів-Подільському та Ямпільському – до 30 см. В цілому по області – 15-20 см, - повідомив Василь Броварник. – Райони спрацювали непогано. Рух пасажирського транспорту забезпечений».

Начальник служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук, у свою чергу, зазначив, що місцеві дороги на території регіону розчищені. В цілому ж за дві доби працівники Служби використали приблизно 5 тисяч тонн посипного матеріалу і близько 29 тонн паливно-мастильних матеріалів. «В середньому працювали від 80 до 200 одиниць транспорту, залежно від засніженості», - зауважив Ігор Корольчук.

За словами ж директора Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрія Власова, днями через територію області знову пройде південно-західний циклон, але снігові опади будуть помірними. «Протягом робочого тижня температура буде ще мінусовою, але з суботи-неділі очікується її поступове підвищення», - повідомив Юрій Власов.