На Форумі учасники спільно з експертами говорили про аспекти розвитку сфери енергоефективних технологій та ВДЕ, а також економічні моделі розвитку "зеленої енергетики".

22 березня, в м.Хмельницькому відбувається Подільський енергетичний форум «GreenEnergy», в якому  на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Андрієм Гижком взяла участь делегація Вінниччини, зокрема, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Володимир Костенко, представники КП«Вінницяоблтеплоенерго», КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» та голови об’єднаних територіальних громад.

Форум організований Центром підтримки бізнесу м.Вінниці основаним на базі Вінницького Клубу ділових людей спільно з Центром підтримки бізнесу м.Хмельницький за підтримки Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business.

Андрій Гижко виступаючи перед учасниками форуму відзначив потенціал Вінницької області у галузі енергоефективності та відновлювальної енергетики.

Під час обговорення на панельній дискусії «Глобальні та локальні аспекти розвитку сфери енергоефективних технологій та ВДЕ»  Андрій Гижко зосередив увагу присутніх на досягненнях та лідируючих позиціях Вінниччини серед областей України в галузі відновлювальної енергетики. «Протягом 2017 року на території області побудовано  8 нових сонячних станцій та  введено в експлуатацію додаткові потужності на 2 електростанціях загальною встановленою електричною потужністю 43,9  МВт.  Таким чином, загальна кількість СЕС на території Вінниччини зросла до 36 об’єктів, встановленою потужністю 119 МВт. Окрім того,  на території області працює 26 малих гідроелектростанцій встановленою потужністю 22 МВт.» - відмітив посадовець.

Також під час форуму були розглянуті питання енергоефективних технологій та економічних моделей розвитку зеленої енергетики. Зокрема, досвідом у даній сфері поділились представники іноземних компаній:

- Mr Kush(м.Дубай, ОАЕ) - CEO of GLOBAL SUPPLIES (UAE) FZE for Essar Group;

-Роман Длугі(м.Познань, Польща) - директор фірми Asket, експерт проекту «GreenEvo»;

- Роберт Чіхевич(м.Варшава, Польща) – президент CWD sp z o.o
«Мобільні котельні, когенерація та технології спалювання RDF (твердих побутових відходів)».