Сьогодні, за участю першого заступника голови ОДА Андрія Гижка відбулось відкриття навчального семінару з е-урядування та е-демократії для представників відділів інформаційної політики та комунікацій з громадськістю районних державних адміністрацій.

Організаторами даного семінару виступили Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА та фахівці швейцарсько-української програми EGAP.

Актуальність проведення семінару зумовлена тим, що в Україні активно впроваджується електронне урядування. Разом з тим наша держава знаходиться лише на стадії впровадження даного компоненту і на сьогодні зі 193 країн світу Україна з питань розвитку електронного урядування та електронної демократії посідає 62 місце. Таким чином, запровадження даної системи викликає необхідність проведення подібного роду навчань і семінарів в першу чергу для державних службовців, які працюють у сфері інформаційної політики та комунікацій з громадськістю.

Відкриваючи семінар Андрій Гижко зазначив: «Це не перший семінар у Вінницькій області на тему електронного урядування, електронної демократії та електронних послуг. Насправді, впровадження електронних послуг це не лише вимога часу. Є декілька компонентів, про які маємо говорити в розрізі їх впровадження. Значною мірою це стосується бізнесу, адже іноді процедура реєстрації та отримання усіх необхідних документів може займати пів року, або навіть рік. А для бізнесу час – це гроші, тому важливо, аби процедура оформлення тривала близько двох тижнів. Ще одним болючим для нашої країни питанням є боротьба з корупцією. Саме тому впровадження електронних послуг є ще одним кроком на шляху протидії цьому ганебному явищу. Фактично головна ідея полягає в тому, аби унеможливити контакт зацікавленої особи зі службовцем, який видає певний дозвіл чи документ».

До участі у семінарі також долучились професор і доктор наук з державного управління, керівник компоненту розбудови потенціалу програми EGAP Андрій Семенченко, координатор з питань управління знаннями програми EGAP Віра Недзведська та Віктор Маценко регіональний координатор по Вінницькій області програми EGAP.

Окрім того, в ході семінару, Андрій Семенченко презентував Андрію Гижко збірку з 15 навчальних посібників, які включають матеріали з впровадження електронного урядування в Україні.