Сьогодні, 2 квітня, відбулась зустріч голови облдержадміністрації Валерія Коровія з вінницькими підприємцями, де за філіжанкою кави присутні змогли налагодити ефективну співпрацю та обговорити актуальні питання ведення бізнесу.

Ініціаторами такого заходу виступили Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації та Спілка підприємців «СТІНА».

Серед учасників заходу: директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, голова правління Спілки підприємців «СТІНА» Олександр Печалін, бізнес-омбудсмен у Вінницькій області Ігор Швець та керівники вінницьких мереж роздрібної торгівлі.

В рамках зустрічі сторони обговорили можливість створення на Вінниччині Центру компетенцій закупівельних груп в рамках проекту «Купуємо разом 2.0», який реалізується польськими експертами на теренах України з 2015 року.

«Даний центр буде орієнтований на підвищення конкурентоспроможності та ефективності бізнесу та обєднуватиме експертів, зацікавлених в розвитку ідеї закупівельних груп В2В в Україні», - зазначив Олександр Печалін.

Також, присутні торкнулись важливих питань надання послуг суб’єктами природніх монополій із газо-, світло- таводопостачання підприємницьким структурам. Відтак, очільник області вніс пропозиції щодо налагодження взаємовідносин бізнесу та природніх монополій, які надають житлово-комунальні послуги населенню та ініціював зустріч обох сторін.

Крім того, ще одним важливим питанням для обговорення стала реалізація соціального проекту Руху підприємців «Я для моєї громади», передбачений Стратегією розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької області на 2020 рік. Даний проект передбачає популяризацію підприємницької діяльності та робочих професій, що надзвичайно актуально в умовах нестачі кваліфікованих кадрів.

«Минулого року ми залучили в область декілька потужних компаній. Серед них – ДП «Електричні системи», що працюють на базі 45 заводу. Буквально за пів року після його створення там працюють 1000 людей і підприємство продовжує розширятись. Значна частина людей, які там працюють – це ті, які раніше працювали закордоном. Серед інших компаній також Fujikura та Sumitomo, з якою, на разі, завершуємо перемовини. Ці три підприємства, в основному, надають роботу, яка не передбачає тривалого навчання працівників. Невдовзі ми запускаємо завод холодильного обладнання UBCGroup, який потребує висококваліфікованої робочої сили. На разі, там проходить монтаж обладнання. Але вже в травні 500 працівників приступлять до роботи, чому ми надзвичайно раді. Існує ще ціла низка цікавих перемовин, які я поки не можу розголошувати. Все ж, за нашими підрахунками, до кінця року середня заробітна плата у Вінниці становитиме 9000 грн», - наголосив Валерій Коровій.

Наостанок, очільник області висловив сподівання, що подібні зустрічі будуть відбуватись щонайменше раз в квартал.