Зростання економіки, зміна моделі виробництва з сировинного на формування доданої вартості, демонополізація ринків і прозорі регуляції – ключові завдання, які поставлені перед Урядом. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з народними депутатами. Вони ініціювали зустріч з метою обговорення нагальних питань життя країни.

«Переконаний в тому, що питання економіки – це пріоритет… Завдання політиків, громадськості, Уряду – зробити так, щоб ситуація була кращою, стабільності було більше, а безпека – в постійному пріоритеті», – сказав Володимир Гройсман. За його словами, це непросто – передусім в умовах постійної гібридної агресії з боку Росії. Але Уряд спільно з парламентарями та експертним середовищем вже напрацювали пакети законопроектів – економічних та євроінтеграційних, які стануть базовими документами зростання й розвитку.

Учасники зустрічі звернули увагу на необхідність посилення процесів демонополізації ринків та посилення ролі Антимонопольного комітету як ключового органу захисту конкуренції. В цьому контексті дієвим інструментом визнано запровадження практики активної біржевої торгівлі на основах прозорості.

Окрему увагу сторони приділили питанню реформи енергоринку, необхідності формування зрозумілих принципів роботи енергомонополістів та регуляторів ринку, а також питанню реформи земельних відносин. Як наголосив Глава Уряду, власником землі в Україні може бути лише фермер, який працює на землі, а не великі латифундистські холдинги чи іноземні підприємства. За таких умов, впевнений Глава Уряду, земля стане ефективним ресурсом для фермера і його ефективним інструментом розвитку. Прем’єр-міністр також нагадав присутнім основні пункти програми підтримки фермерства – в сегменті тваринництва, кредитування, стимулювання створення кооперативів та забезпечення технікою.

«Ми хочемо, щоб Україна була сильною, – зазначив Володимир Гройсман. – Ми маємо створювати додану вартість всередині країни. Ми в багатьох позиціях (передусім, в агросфері) сьогодні номер один в світі. Можемо зробити Україну багатшою, і над цим працюємо. Будемо боротися стільки, скільки дає Господь».

Глава Уряду закликав політиків працювати в діалозі і спільно виробляти важливі для держави рішення.