Питання дотримання вимог безпеки стосується не лише запровадженої Урядом України перевірки громадських закладів на предмет дотримання норм протипожежної безпеки, а й проведення інших кампаній – в тому числі кампанії з перевірки продовольчої безпеки. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Це дуже серйозне питання. І звучить ніби щось глобальне, але насправді ми стикаємося з цим щодня. Будемо наводити порядок. Я не за те, щоб когось штрафувати, а за те, щоб всі почали виконувати свою роботу», - сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав, що перевірки на пожежну безпеку обумовлені численними трагедіями, які вже призвели до втрат людських життів, в тому числі дітей. Запобігти таким випадкам і забезпечити спокій людей - першочергове завдання держави. «Я хочу вибачитися за незручності, але краще пройти перевірку і навчання. Дай Бог, аби ці знання ніколи не знадобилися. Але в разі небезпеки, всі мають розуміти, як поводитися. І я б нікому не радив гратися в нинішній ситуації чи гнатися за зайвою гривнею, шляхом блокування аварійних виходів, приміром. Ми прагнемо уберегти людей від небезпеки. Всі мають бути зацікавлені пройти перевірки», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково 

Наприкінці березня поточного року Прем’єр-міністр Володимир Гройсман ініціював проведення масштабних перевірок громадських закладів – від садочків до великих розважальних центрів на предмет дотримання норм, передусім, пожежної безпеки. За перші дні перевірки, яка стартувала 30 березня, перевірено десятки закладів по всіх областях України. Про попередні результати перевірок та найбільш резонансні випадки регулярно повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.