Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій ГИЖКО у складі  української делегації бере участь в навчальному візиті з питань електронного урядування до Швейцарії,з метою вивчення досвіду у сфері електронного урядування та електронної демократії, надання електронних послуг.

Візит організовано фондом Східна Європа в рамках Програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), який впроваджується у Вінницькій, Одеській, Дніпропетровській, Волинській областях з 2015 року

В рамках візиту делегація вивчає роботу Федеральної ради з питань ІТ технологій (Берн) як найвищого органу влади Швейцарії по впровадженню електронних послуг. Зокрема, презентовано стратегію розвитку електронних послуг в Швейцарії для населення, бізнесу та влади. Що стосується населення, то головний пріоритет робиться на максимальному використанні мобільних пристроїв, уніфікації державних послуг та можливості скористатись електронною послугою в неробочий час та на вихідних.

Також в ході візиту було ознайомлено з роботою державного архіву Швейцарії (Берн) який наразі активно проводить роботу по оцифровуванню документів. На даний час вже прийнято рішення про те, що органи державної влади всі свої розпорядчі документи передають в архів в електронній формі і зберігаються в чотирьох рівноцінних копіях. Будь-який документ, який є в архіві, може замовити дослідник-науковець чи звичайний громадянин в електронному виді.