Вранці, 6 липня на дружин учасників АТО чекав катер, який відвіз усіх по р. Південний Буг до Сабарова. По приїзду дівчата познайомилися між собою та облаштовували місця для відпочинку (розстелили каремати і килимки).
Психологи та психотерапевти ГО «Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів» в рамках програми «Реабілітація та соціальна адаптація демобілізованих військовослужбовців, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції» протягом усього дня проводили майстер-класи, заняття з дружинами учасників АТО, що були спрямовані на емоційне розвантаження, налагодження контакту, згуртування та розкриття лідерського потенціалу.
Під час активних розваг дружин частували смачним шашликом, смаженою картоплею, овочами та іншими смаколиками, які для них приготували хлопці-бійці, які взяли на себе кухонні справи (приготування їжі).
«Жіночі посиденьки» тривали до вечора, атмосфера панувала дружня, а по закінченню заходу катер відвіз дружин назад до м. Вінниця.
Усі учасниці проекту отримали позитивні емоції та задоволення від занять, що додало їм емоційного потенціалу та наснаги для вирішення важливих життєвих завдань в майбутньому. За відгуками дівчат, день був веселим, багатим на враження, а головне усі відчули себе тендітними та по-справжньому потрібними. Дружини залюбки братимуть участь в подібних заходах надалі.
Заходи для вказаної категорії громадян проводяться за ініціативи відділу допомоги учасників антитерористичної операції Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації з метою сімейного психологічного розвантаження та популяризації сімейного дозвілля серед учасників АТО, а також членів їх сімей, в рамках виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30.06.2016 №123.