В рамках табору впроваджено формат сімейного відпочинку, де у невимушеній атмосфері учасники антитерористичної операції разом з дружинами та дітьми мали змогу активно відпочити та поспілкуватися з психологами. Тепла атмосфера на території табору сприяла побудові простору для діалогу і порозуміння між членами сім’ї, створення відчуття довіри, підтримки і відкритої комунікації в поєднанні зі змістовним і цікавим літнім відпочинком, до якого увійшли спортивно-розважальні заходи, навчання віндсерфінгу, SUP-бордингу, велосипедні прогулянки та багато іншого. Учасники мали змогу організовувати свій день до власних вподобань і все це поєднувалося з роботою психологів та психотерапевтів ГО "Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів" в рамках програми "Реабілітація та соціальна адаптація демобілізованих військовослужбовців, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції" у форматі групової терапії та індивідуальних консультацій. Для дітей додатково проводились командні ігри, майстер-класи та квести. 
Психологи та психотерапевти ГО "Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів" працювали з дорослими та дітьми в групах і поодинці. 
Групові роботи психологів з ветеранами та членами їх родин (дорослі). Перше з чим зіштовхнулись фахівці - це особистий, негативний досвід роботи з психологами та міфом "ходиш до психолога - хворий", що на першому етапі ускладнило встановлення діалогу з групою. 
Відсутність порозуміння у сім'ї внаслідок зміни моделі поведінки учасника бойових дій та порушення комунікації є болючою темою майже кожної родини.
Основними інструментаріями були: калібровки станів, встановлення рапорту, якоріння на позитивних станах, роз'яснення "правил бою", відпрацювання комплексних еквівалентів. 
Позитивним у роботі літнього табору стало те, що сім'ї виявили бажання в подальшому працювати з психологами, зрозуміли основні зміни в моделях поведінки кожного з члена сім'ї, поліпшилася комунікація та розуміння «себе», як особистості.
Індивідуальна консультативна робота з дітьми.
З дітьми робота проводилась в арт - терапевтичному ключі.
Дитячі психологи працювали з тривожними та агресивними проявами, проблемами з міжособистісною комунікацією з ровесниками та дорослими. 
Усі учасники роботи зійшлися на необхідності психологічного супроводу в рамках даних проектів.
Індивідуальна робота проводилася з підлітками. В ході роботи використовувались методики: метафоричні карти, асоціативні карти, арт-терапія, медитації на розслаблення, проективні методики: "Чарівна квітка", "Моє місце, мій простір", "Моя емблема".
Оскільки індивідуальна робота відбувалася з підлітками основними темами були прийняття себе та свого тіла (хлопчику не вистачає батьківської підтримки, похвали, уваги), вибір майбутньої професії (невпевненість в собі, дуже вузьке бачення або взагалі відсутність цілей невизначеність), соціальний статус (досить відкриті, компанійські).
До реалізації проекту долучалися також Комунальний заклад "Вінницький обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Вони надали частину спортивного інвентарю, а саме туристичні катамарани. Всі бажаючі могли спробувати веслування.
Вагому підтримку надали власники бази відпочинку «Рибаче» (с. Петрик, Літинського району, Вінницької області), на території якого перебував безпосередньо табір. 
Зручне розташування, гарні краєвиди, чиста водойма, смачна їжа, приємне дозвілля, як для дорослого, так і для дитини – це все гармонійно поєдналося на території бази відпочинку. Всього за період роботи табору проведено 8 табірних змін для 48 сімей учасників бойових дій (160 осіб).