Захід відбувся в рамках виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил на 2016-2021 роки, затвердженої рішенням 36 сесії обласної Ради 7 скликання від 04 грудня 2018 року №705.

Локацією був обраний Південний Буг, адже це ідеальне місце для сплавів, як для спортсменів, так і для новачків. Там є і скелясті береги, і безліч порогів, і заболочені ділянки, і мілководні шивери, і навіть старі зруйновані греблі.

Учасники заходу пройшли майже 11 км, подолали один з найцікавіших порогів – “Київський”, відпочили в наметовому містечку, а також скуштували оригінальні страви. Варто зазначити, що в організації нам допомогли справжні професіонали – ТОВ «Академія активного відпочинку».

Сплав по Бугу став дивовижною пригодою для всіх учасників. Це були два дні чудових розваг, легких хвилювань, прекрасних пейзажів та нових вражень.