Відпочинок став можливим завдяки ініціативі Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації, який вперше в Українівніс пропозиції передбачити в заходах Обласної комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки організацію оздоровлення та санаторно-курортного лікування вдів загиблих учасників АТО разом з дітьми дошкільного віку. Як зазначила директорка Департаменту Наталя Заболотна: «Вінницька область перша в Україні, яка звернула увагу на необхідність вирішення питання оздоровлення дружин загиблих героїв-атовців та їхніх діток-дошкільнят. Адже сьогодні, на жаль, ця категорія не має такого права на законодавчому рівні. Тому минулого року обласна державна адміністрація ініціювала таке рішення, яке було підтримано депутатами обласної Ради. Цьогоріч з обласного бюджету на ці цілі виділено 200 тис. грн. і сьогодні маємо вже перших відпочиваючих. Також департамент соціальної та молодіжної політики залучив громадські організації, волонтерів, щоб окрім санаторно-курортного лікування створити нашим дітям та їхнім мамам незабутніпозитивні емоції та приємні враження».

З 29 травня по 15 червня 2017 року дружини загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції разом з дітьми відпочиватимуть у клінічному санаторії «Авангард» м. Немирів. Кваліфікований персоналсанаторію, який славиться своєю кваліфікацією вищого класу, працюватиме над тим, щоб не тільки створити для них затишнуй домашню атмосферу, а й надати професійні лікувальні процедури. Також на матусь з дітками чекає захоплюючий відпочинок і розваги - це тенісний корт, спортивні майданчики, кілька залів ЛФК, туристичні маршрути, музейні кімнати, картинна галерея, танцювальний зал і багато іншого.

Мами з дітьми будуть проживати  в окремих 2-х або 3-хмісних номерах зі всіма зручностями.

До організації дозвілля будуть залучатися громадські та волонтерські організації у планах яких є: влаштування подорожі загальною протяжністю у сто кілометрів по природним заповідникам, цікавим туристичним місцинам, на природі разом з дітьми приготувати куліш, організувати цікаві квести, також планується поїздка у Вінницю на екскурсію у музей штабу Повітряних Сил.