Ви вже знаєте, що таке 101? А знаєте, чому дітям не можна бавитись із сірниками? Саме про це йшлося у виставі-уроці про  Петрика, який запалив сірника. А наступного дня діти переглянули виставу, яка отримала "Гран-прі" на Міжнародному фестивалі театрів ляльок "Подільська лялька - 2007" Почесний диплом «За популяризацію української народної диво-казки «Івасик-Телесик» та високий професіоналізм і майстерність» на 3-му Міжнародному фестивалі театрів ляльок «Дивень» (м. Хмельницький) 2011 р.
Заходи для дітей вказаної категорії громадян проводяться за ініціативи відділу допомоги учасників антитерористичної операції Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації з метою сімейного психологічного розвантаження та популяризації сімейного дозвілля серед учасників АТО, а також членів їх сімей, в рамках виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30.06.2016 №123. 
Починаючи з 17 лютого 2018 року кожні вихідні Вінницький академічний обласний театр ляльок «Золотий ключик» виділяє 6 місць для дітей учасників антитерористичної операції, в тому числі, дітей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції.

.