ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

 

від 13  жовтня 2017 року                                                   № 723

 

 

 

 

Про затвердження Положення про облікову

політику  апарату облдержадміністрації

 

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», наказів Міністерства фінансів України від 12 жовтня 2010 року № 1202 «Про затвердження національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01 листопада 2010 року № 1017/18312, від 24 грудня 2010 року № 1629 «Про затвердження національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 січня 2011 року № 87/18825, Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб’єкта державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року № 11, з метою дотримання принципів послідовності ведення бухгалтерського обліку, єдиної методики відображення господарських операцій, забезпечення своєчасного надання достовірної інформації користувачам фінансової звітності та формування облікової політики:

 1. Затвердити Положення про облікову політику апарату облдерж-адміністрації, що додається.

 2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 30 березня 2016 року № 196 «Про затвердження Положення про облікову політику апарату облдержадміністрації та внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 31 жовтня 2013 року № 472».

 3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату облдержадміністрації Бойка В.О.

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                          

 В. КОРОВІЙ

 

 

 

 

 

                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                            Розпорядження голови

                                                                            облдержадміністрації

                                                                            13 жовтня 2017 року № 723

 

П О Л О Ж  Е Н Н Я

 про облікову політику апарату облдержадміністрації

 1. Положення про облікову політику апарату облдержадміністрації (далі – Положення) визначає принципи, методи і процедури, які використовуються апаратом облдержадміністрації для ведення бухгалтерського обліку, складання і подання фінансової звітності та щодо яких нормативно-правовими актами з бухгалтерського обліку передбачено більше, ніж один їх варіант, а також строки корисного використання груп основних засобів та нематеріальних активів.

 2. Облікова політика, визначена цим Положенням, є стабільною й застосовується протягом усього часу діяльності апарату облдержадміністрації.

 3. Одиницею обліку запасів є їх найменування, додатково облік запасів здійснюється за номенклатурними номерами.

 4. У місцях зберігання запасів матеріально відповідальна особа веде кількісний облік руху запасів в книзі складського обліку запасів за найменуваннями, номенклатурними номерами та кількістю. Щокварталу на дату балансу головний спеціаліст відділу фінансового забезпечення управ-ління фінансового та господарського забезпечення апарату облдержадмі-ністрації, відповідальний за ведення обліку, проводить вибіркову звірку фактичної наявності запасів у книзі та даними бухгалтерського обліку.

 5. Управління фінансового та господарського забезпечення апарату облдержадміністрації веде облік запасів за найменуваннями, номенкла-турними номерами в оборотних відомостях в кількісному та сумарному вимірах.

6. Для аналітичного обліку запасів використовуються типові форми обліку, затвердженні наказом Державного казначейства України від 18 грудня 2000 року № 130.

7. Відпуск запасів у використання та інше вибуття здійснюється за найменуванням та ціною одиниці.

 8. Амортизація необоротних активів нараховується виходячи зі строків корисного використання основних засобів, визначених у додатку.

 9. Нарахування амортизації проводиться на річну дату балансу.

 10. Облікова політика облдержадміністрації може бути змінена у випадках, встановлених національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі. Перегляд облікової політики має бути обґрунтований.

 11. Облікова політика облдержадміністрації може змінюватися у випадках:

 зміни вимог органу, який здійснює функції з державного регулювання методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності;

 зміни облікової політики яка забезпечить більш достовірне відображення подій (операцій) у бухгалтерському обліку і фінансовій звітності.

 12. Облікова політика може бути змінена на початку року розпорядженням голови облдержадміністрації шляхом внесення змін до цього Положення.

 

______________________

 

 

 

 

Додаток

до Положення

Строки корисного використання основних засобів 

 

N
з/п

Назва субрахунку

Назва підгрупи

Строк корисного використання, років

1

Машини та обладнання

Вимірювальні прилади, регулюючі прилади і пристрої, лабораторне обладнання, обчислювальна техніка, медичне обладнання, інші машини та обладнання (підгрупи 3 - 8)

10

2

Інструменти, прилади та інвентар

Інструменти (підгрупа 1)

Виробничий та господарський інвентар (підгрупи 2 - 3)

5

10

 

 

___________________________