ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

  

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

05 жовтня  2018 року                           № 770

  

Про проведення в області у 2018 році Всеукраїнського тижня права

 

          Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Указу Президента України від 08 грудня 2008 року  № 1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2018 року № 681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права», з метою підвищення ролі правової освіти в дальшій розбудові України, як правової держави, виховання у громадян поваги до закону і прав людини:

1. Затвердити план заходів з проведення в області у 2018 році Всеукраїнського тижня права (далі – План заходів), що додається.

2. Структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям, іншим виконавцям Плану заходів до 21 грудня 2018 року проінформувати облдержадміністрацію про стан його виконання.

 3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування прийняти рішення, що випливають з цього розпорядження.

 4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату облдержадміністрації Бойка В.О.

 

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                         

  В. КОРОВІЙ

 

 

 

 

Затверджено

Розпорядження голови

облдержадміністрації

від 05 жовтня 2018 року № 770

 

 

ПЛАН

заходів з проведення в області у 2018 році Всеукраїнського тижня права

  

1. Організувати і провести у закладах середньої освіти Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, у рамках якого висвітлити питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття і сутності прав людини, основних механізмів їх захисту.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації, райдержадміністрації за участю закладів освіти, заінтересованих професійних об’єднань, громадських та міжнародних організацій.

10 грудня.

 2. Організувати проведення в закладах середньої освіти виховних уроків для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі.

 Департамент освіти і науки облдержадміністрації, райдержадміністрації за участю заінтересованих професійних об’єднань, громадських та міжнародних організацій.

 10-14 грудня.

 3. Організувати та провести в закладах освіти та культури, тематичні заходи з питань реалізації і захисту прав людини (лекції, науково-практичні семінари, бесіди, зустрічі за круглим столом, екскурсії, майстер-класи, правові конкурси, ігри, змагання тощо).

Департаменти облдержадміністрації:     інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю,

освіти і науки,

управління культури і мистецтв облдержадміністрації,

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області, райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

4. Організувати виступи в засобах масової інформації з питань реалізації і захисту прав людини, у тому числі соціально незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції.

 Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю,

соціальної та молодіжної політики,  Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області,  райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

 5. Провести з працівниками підприємств, установ та організацій навчання, лекції, бесіди з питань реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань.

 Структурні підрозділи  облдержадміністрації,  

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області за участю Федерації профспілок Вінницької області та органів місцевого самоврядування, райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

 6. Організувати проведення конкурсу та презентацію конкурсних робіт (відеороликів, мультфільмів), присвячених правам людини.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації,

управління культури і мистецтв облдержадміністрації,

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області за участю заінтересованих громадських організацій, райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

 7. Організувати проведення мистецьких виставок, у тому числі фотовиставок, засідань книжкових клубів, медіатек, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації,

управління культури і мистецтв облдержадміністрації,

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області за участю заінтересованих громадських та міжнародних організацій, райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

 8. Забезпечити висвітлення у засобах масової інформації та/або у соціальних мережах питань проведення реформ у сфері політики центральних органів влади із зазначенням реальних результатів діяльності та змін у сфері забезпечення захисту прав людини.

Структурні підрозділи облдержадміністрації, райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

9. Провести “дні відкритих дверей” в органах виконавчої влади із запрошенням дітей шкільного віку (екскурсія, зустріч з керівником органу виконавчої влади).

Департаменти облдержадміністрації:     інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю,

освіти і науки,

райдержадміністрації.

10-14 грудня.

10. Організувати розміщення на офіційних веб-сайтах інформації з питань проведення Всеукраїнського тижня права.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації,

управління інформаційних технологій апарату облдержадміністрації, райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

 11. Сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації заходів з проведення Всеукраїнського тижня права

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації,  райдержадміністрації.

 10-14 грудня.

________________________