ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

12 листопада 2018 року                                            № 864

 

  

Про відзначення на Вінниччині Дня Гідності та Свободи

 

На виконання Указу Президента України від 24 жовтня 2018 року № 339/2018 «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи», з метою належного відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, у зв'язку з п'ятою річницею початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, враховуючи важливе значення цих подій для утвердження європейського шляху розвитку України:

 1. Затвердити заходи з нагоди відзначення на Вінниччині у 2018 році Дня Гідності та Свободи (далі – Заходи), що додаються.

 2. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації забезпе-чити виконання Заходів, про що інформувати Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації до 26 листо-пада 2018 року для узагальнення та подальшого інформування облдержадміністрації до 30 листопада 2018 року.

 3. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) профінансувати видатки на проведення Заходів коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, відповідно до кошторису.

 4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Крученюка О.В.

  

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                   

        В. КОРОВІЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови облдержадміністрації

від 12 листопада 2018 року № 864

 

 

ЗАХОДИ

з нагоди відзначення на Вінниччині у 2018 році Дня Гідності та Свободи

 

 1. Затвердити відповідні плани заходів з підготовки та відзначення на Вінниччині Дня Гідності та Свободи і провести у населених пунктах області тематичні меморіальні та культурно-мистецькі заходи.

Райдержадміністрації, виконкоми міських рад міст обласного значення.

Листопад 2018 року;

 

2. Забезпечити:

- підготовку та проведення у м. Вінниця покладань квітів, вінків, гірлянд до меморіалу Слави та пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям АТО (м. Вінниця, площа Європейська); в населених пунктах області: мітинги-реквієми, покладання до пам’ятників і пам’ятних знаків, меморіальних дощок та захоронень Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО та ООС, за участю представників органів державної влади, учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, родин Героїв Небесної Сотні, депутатського корпусу, учасників АТО та ООС, представників волонтерських рухів, керівників підприємств і організації м. Вінниці та області.

Виконком Вінницької міської ради, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, управління культури і мистецтв облдержадміністрації, райдержадміністрації,

виконкоми міських рад міст обласного значення.

 

Листопад 2018 року;

 

- упорядкування об'єктів, пов'язаних із подіями Революції Гідності, пам'ятників, пам'ятних знаків, місць поховань загиблих під час Революції Гідності, полеглих у боях за свободу та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, загиблих борців за незалежність України у XX столітті.

Райдержадміністрації, виконкоми міських рад міст обласного значення.

Листопад-грудень 2018 року;

 

- широке висвітлення заходів у засобах масової інформації області, трансляції тематичних теле- і радіопередач з нагоди відзначення на Вінниччині Дня Гідності та Свободи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, райдержадміністрації,

виконкоми міських рад міст обласного значення.

 

Листопад 2018 року;

 

- охорону громадського порядку та дотримання вимог з безпеки дорожнього руху, медичного супроводу у місцях проведення заходів з нагоди відзначення на Вінниччині Дня Гідності та Свободи.

Головне управління Національної поліції у Вінницькій області, Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, райдержадміністрації,

виконкоми міських рад міст обласного значення.

 

Листопад 2018 року;

 

- участь делегації від області у скорботних заходах у м. Київ.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Листопад 2018 року;

 

- проведення релігійними організаціями області 21 листопада 2018 року поминальних та заупокійних богослужінь, панахид за Героями Небесної Сотні та полеглими у боях за свободу та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, загиблих борців за незалежність України у XX столітті.

Управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

листопада 2018 року.

 

3. Провести:

-  у закладах освіти та військових частинах області, інших закладах для дітей та молоді, виховні години, лекції, засідання за круглим столом, години спілкування, бесіди про доленосні події в Україні початку XXI століття із залученням учасників подій Революції Гідності, АТО та ООС; у закладах освіти галузі культури тематичні заняття, виховні години, уроки історії, відео- огляди, виставки фоторобіт, конкурс малюнків: «День Гідності та Свободи: історія і традиції», «Україна - це територія Гідності та Свободи», «Революція Гідності. Як це відбувалося», «21 листопада - День Гідності та Свободи в Україні», «З любов’ю до України», «У світі немає кращої країни, ніж моя Україна».

Департаменти облдержадміністрації: освіти і науки,

соціальної та молодіжної політики, управління культури і мистецтв

облдержадміністрації, райдержадміністрації,

виконкоми міських рад міст обласного значення.

 

Листопад 2018 року;

 

- в бібліотеках області книжково-ілюстративні виставки, відкриті перегляди літератури, бібліографічні огляди, патріотичні години: «Помаранчева Революція - шлях до євроінтеграції», «Шануймо подвиг героїв Майдану», «Революція, що змінила країну», «Шлях до свободи», «З вірою в серці - назустріч майбутньому», «Наш дух не зламати, свободу не вбити!».

Управління культури і мистецтв облдержадміністрації, райдержадміністрації,

виконкоми міських рад міст обласного значення.

 

Листопад 2018 року;

 

 - в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва години патріотизму та презентацію виставки-пам’яті «Україна - країна нескорених» (19 листопада 2018 року), а також виставки-досьє «В єдності - сила народу».

Управління культури і мистецтв облдержадміністрації,

обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А. Тімірязєва.

 

19 листопада 2018 року;

 

- обласним краєзнавчим музеєм тематичних екскурсій «Вінничани - учасники Євромайдану, АТО та ООС»; виїзди автомузею у навчальні заклади м. Вінниці та області, військові частини з пересувними виставками: «Героям Слава», «Дух Сила Воля», «Герої нашого часу»; презентації українського документального фільму «Богданове щастя» (режисерів Л. Артюгіна, О. Чуприна, І.Банников) спільно з громадською організацією «Новий Донбас».

Управління культури і мистецтв облдержадміністрації, обласний краєзнавчий музей, громадська організація «Новий Донбас» (за згодою).

Листопад 2018 року;

 

- обласним художнім музеєм для учнівської та студентської молоді мистецько-освітні програми «Вільні творять майбутнє» та «Майдан: початок змін».

Управління культури і мистецтв облдержадміністрації, обласний художній музей.

Листопад 2018 року;

 

- підготовку обласним навчально-методичним центром галузі культури, мистецтв та туризму методичних збірок сценаріїв: «Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам», «Україна - країна гідності та свободи», «День Гідності та Свободи», «Герої живуть серед нас», «Тернистий шлях до свободи», «Вклоняємось силі нескорених», «У нашій пам’яті вони назавжди залишились», «Україна - країна нескорених».

Управління культури і мистецтв облдержадміністрації, обласний навчально-методичний центр галузі культури, мистецтв та туризму.

Листопад 2018 року;

 

- спільно з обласним комунальним закладом «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» в районних дирекціях кіновідеомережі області, в закладах загальної середньої освіти та кінотеатрі «Родина» (м. Вінниця) покази документальних фільмів: «Дебальцево», «Рейд», «Сильніше ніж зброя», «Палаюча пам’ять».

Департамент освіти і науки облдержадміністрації,

управління культури і мистецтв облдержадміністрації,

обласний комунальний заклад «Центр кіномистецтва та культури «Кіно- Поділля».

 

Листопад 2018 року;

 

- спільно з обласним центром народної творчості культурно-мистецькі заходи національно-патріотичного спрямування, зокрема, обласного фестивалю-конкурсу аматорських фільмів «Кінометр - 2018», в якому будуть представлені кінострічки, про учасників подій, що відбулися під час Революції Гідності, АТО, ООС та волонтерів (Вінницький коледж культури і мистецтв ім. М. Леонтовича).

Управління культури і мистецтв облдержадміністрації, обласний центр народної творчості.

23 листопада 2018 року.

 

4. Виготовити друковану тематичну продукцію, присвячену революційним подіям в Україні у 2004, 2013-2014 роках.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 Листопад 2018 року.

 

____________________