РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

06 серпня 2020 року

Вінниця

№ 508

 

 

Про внесення змін до розпорядження

Голови обласної державної адміністрації

від 08 листопада 2017 року № 787

 

Відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», враховуючи протокол позачергової сесії Студентської Ради Вінниччини від 24 липня 2020 року № 16, з метою сприяння участі студентської молоді Вінниччини у формуванні, реалізації державної молодіжної політики в регіоні, активізації її громадської активності, налагодження конструктивної і ефективної взаємодії між студентами області, органами студентського самоврядування та органами виконавчої  влади:

1. Унести зміни до Положення про Студентську раду Вінниччини, затвердженого розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 08 листопада 2017 року № 787, виклавши його у новій редакції, що додається.

2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 29 листопада 2019 року № 916 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 08 листопада 2017 року № 787».

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Перший заступник Голови

обласної державної адміністрації                                

Сергій ЗДІТОВЕЦЬКИЙ

 

Додаток

до розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

08 листопада 2017 року № 787

(у редакції розпорядження Голови обласної державної адміністрації

06 серпня 2020 року № 508)   

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Студентську раду Вінниччини

 

І. Загальні положення

1. Студентська рада Вінниччини (далі – Студентська рада) є консультативно-дорадчим органом при Голові обласної державної адміністрації.

2. Мета роботи Студентської ради – забезпечення ефективного механізму взаємодії студентства з органами влади, підтримка реалізації їх ідей та вирішення актуальних проблем, розвиток учнівського/студентського самоврядування.

3. Студентська рада здійснює комунікацію з учнівством/студентством області через органи учнівського/студентського самоврядування відповідного закладу освіти.

4. Завданнями Студентської ради є:

1) розвиток учнівського/студентського руху та Студентської ради області;

2) забезпечення діалогу між учнівством/студентством області, органами державної влади та органами місцевого самоврядування, іншими органами, закладами, установами, організаціями, що працюють із учнями та студентами;

3) проведення систематичного аналізу і прогнозування соціальних процесів в учнівському/студентському середовищі;

4) подання пропозицій щодо визначення та обґрунтування пріоритетних напрямів реалізації державної політики у молодіжній сфері, щодо проведення відповідної роботи та вирішення питань на регіональному і місцевому рівнях у зазначеній сфері;

5) забезпечення розвитку та діяльності учнівського/студентського самоврядування відповідно до вимог чинного законодавства;

6) захист прав та інтересів учнівства/студентства Вінниччини, зокрема стосовно організації навчального процесу;

7) активізація громадської активності учнівства/студентства Вінниччини;

8) підвищення рівня правової освіти учнівства/студентства;

9) формування національних і загальнолюдських цінностей в учнівської/студентської молоді області;

10) залучення учнівської/студентської молоді до процесів формування громадянського суспільства, як основи розбудови правової держави;

11) розроблення рекомендацій щодо вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері спільно з місцевими та регіональними організаціями та подання їх на розгляд місцевої ради;

12) пропагування здорового способу життя та змістовних форм дозвілля в учнівському/студентському середовищі;

13) сприяння залученню цільового фінансування закладів освіти на виконання  учнівських та студентських програм.

5. Студентська рада має право: 

1) отримувати в установленому порядку від центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

2) залучати до участі у своїй роботі представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та громадських об’єднань (за погодженням з їх керівниками), а також незалежних експертів (за згодою);

3) розглядати пропозиції органів учнівських/студентських рад та звернення учнів/студентів з питань, що належать до їх компетенції;

4) утворювати у разі потреби постійні або тимчасові робочі органи (комітети, комісії, експертні групи тощо) для виконання покладених на неї завдань;

5) організовувати проведення конференцій, семінарів, нарад та інших заходів, спрямованих на виконання завдань Студентської ради;

6) доступу в установленому порядку до приміщень, в яких розміщена обласна державна адміністрація, обласна Рада, а також право участі у засіданнях обласної Ради, її депутатських комісій, робочих груп, конкурсних комісій, утворених обласною державною адміністрацією, обласною Радою, об’єднаними територіальними громадами, з розгляду питань, що належать до компетенції Студентської ради.

6. Студентська рада керується у своїй діяльності Конституцією України, законами України, наказами Міністерства освіти і науки України, розпорядженнями Голови обласної державної адміністрації, рішеннями обласної Ради та цим Положенням.

7. Студентська рада здійснює свою діяльність в інтересах учнівства/студентства області.

8. Діяльність Студентської ради ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, відкритості, відповідальності, інклюзивності, політичної неупередженості.

9. Делегати Студентської ради при здійсненні своїх повноважень відповідальні перед учнівським/студентським самоврядуванням Вінниччини.

10. Голова Студентської ради інформує про свою діяльність Голову обласної державної адміністрації, щорічно звітує перед департаментами обласної державної адміністрації: соціальної та молодіжної політики, освіти і науки, про виконання Студентською радою покладених на неї повноважень, вносить пропозиції з питань удосконалення роботи Студентської ради та її взаємодії з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, установами, навчальними закладами.

11. Студентська рада при здійсненні своїх повноважень взаємодіє з відповідними структурними підрозділами обласної державної адміністрації, районними державними адміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення, об’єднаними територіальними громадами, іншими органами влади, установами, закладами, організаціями.

12. Делегати Студентської ради можуть співпрацювати з органами учнівського/студентського самоврядування інших навчальних закладів України та молодіжними організаціями, діяльність яких не має політичного або релігійного характеру.

13. Делегати Студентської ради не можуть працювати за строковим трудовим договором на постійній основі помічниками-консультатами народних депутатів України, бути членами політичних партій, обіймати посади в керівних органах політичної партії, брати участь та залучати інших осіб до участі у передвиборній агітації, акціях та заходах, що організовуються політичними партіями, виступати від імені політичних партій чи будь-яким іншим чином демонструвати власні політичні погляди та своє ставлення до політичних партій від імені Студентської ради.

ІІ. Порядок формування Студентської ради

1. Для формування складу Студентської ради Департамент соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації спільно з президією Студентської ради не пізніше ніж за 60 календарних днів до визначеної дати проведення звітно-виборчої конференції утворює робочу групу.

2. Протягом 14 календарних днів з моменту інформування адміністрації закладів освіти та органів учнівського/студентського самоврядування про порядок набору делегатів до Студентської ради органи учнівського/ студентського самоврядування мають створити усі умови для інформування учнів/студентів про проведення звітно-виборчої конференції та розповсюдити форму заявки кандидатів до Студентської ради, розроблену Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації.

3. Органи учнівських/студентських самоврядувань мають право делегувати представників відповідно до таких вимог:

навчання учня/студента на денній формі;

період навчання складатиме не менше одного календарного року з дня проведення звітно-виборчої конференції;

є членом учнівського/студентського самоврядування закладу освіти;

не є членом політичної партії.

4. Студентська рада складається з делегатів, які визначаються органами учнівського/студентського самоврядування навчальних закладів: вищої освіти (інститути, університети), фахової передвищої освіти (коледжі й технікуми), професійної (професійно-технічної) освіти.

5. Орган учнівського/студентського самоврядування навчальних закладів: вищої освіти (інститути, університети), фахової передвищої освіти (коледжі й технікуми), професійної (професійно-технічної) освіти обирає до Студентської ради двох делегатів.

6. Делегати, які обираються до Студентської ради, зобов’язані надати Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації не пізніше ніж через 30 календарних днів після отримання інформації про формування складу Студентської ради довідку про навчання (студентський квиток, завірений у встановленому порядку) та витяг з протоколу засідання органу учнівського/студентського самоврядування щодо визначення делегатів від закладу освіти, а також заяву в довільній формі про те, що вони не є членами політичних партій.

7. У разі виявлення невідповідності поданих документів вимогам цього Положення робоча група не пізніше ніж за 15 календарних днів до проведення звітно-виборчої конференції у письмовій та електронній формі інформує про це адміністрацію та учнівське/студентське самоврядування закладу освіти, з пропозицією щодо усунення таких невідповідностей протягом 7 календарних днів.

8. За результатами перевірки документів, поданих учнівськими/ студентськими самоврядуваннями, робоча група за 7 календарних днів до звітно-виборчої конференції складає список делегатів Студентської ради, які братимуть участь у звітно-виборчій конференції, та список делегатів, яким відмовлено в участі у звітно-виборчій конференції, із зазначенням підстави для відмови.

Підставами для відмови в звітно-виборчій конференції є:

невідповідність документів, поданих учнівськими/студентськими самоврядуваннями закладів освіти, вимогам цього Положення;

недостовірність інформації, що міститься в документах, поданих для участі в звітно-виборчій конференції.

9. Список делегатів до складу Студентської ради, які братимуть участь у звітно-виборчій конференції, інформація про дату, час та місце проведення звітно-виборчої конференції, погоджена з обласною державною адміністрацією, оприлюднюється на офіційному вебсайті районної та/або обласної державної адміністрації, або в інший прийнятний спосіб не пізніше ніж за три робочі дні до проведення.

10. Під час проведення звітно-виборчої конференції, яку відкриває уповноважений представник робочої групи, з числа делегатів до нового складу Студентської ради обирається: лічильна комісія, голова, секретар звітно-виборчої конференції, заслуховується інформація чинного голови про діяльність Студентської ради за попередній рік та оголошується обрання нового складу Президії Студентської ради.

11. Рішення установчих зборів оформлюється протоколом, який складається протягом трьох робочих днів з моменту проведення звітно-виборчої конференції, підписується головою та секретарем звітно-виборчої конференції і подається Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації.

12. Персональний склад Студентської ради затверджує Голова обласної державної адміністрації.

ІІІ. Права та обов’язки делегатів Студентської ради

1. Права та обов’язки делегатів Студентської ради реалізуються у порядку, визначеному Конституцією та Законами України, наказами та нормативно-правовими актами відповідних центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями Голови обласної державної адміністрації, рішеннями обласної Ради та Положенням про Студентську раду.

2. Делегат Студентської ради має право:

1) брати участь у діяльності Студентської ради;

2) висувати кандидатів, обирати та бути обраним на керівні посади;

3) вносити на розгляд зборів питання, пов’язані з діяльністю Студентської ради, вживати заходів для їх вирішення;

4) безпосередньо брати участь у виробленні і реалізації поставлених завдань;

5) вільно висловлювати свої погляди і обговорювати будь-які питання стосовно визначених проблем;

6) вносити пропозиції щодо покращення діяльності Студентської ради;

7) отримувати інформацію щодо діяльності Студентської ради;

8) подавати пропозиції, звернення та скарги;

9) з власної ініціативи припинити членство в Студентській раді;

10) брати участь у розробленні документів, що регламентують питання, пов’язані з діяльністю Студентської ради;

11) брати участь у формуванні календарного плану заходів на наступний рік;

12) брати участь у діяльності об’єднань громадян, крім політичних партій.

3. Делегат зобов’язаний:

1) вільно володіти державною мовою;

2) дотримуватися мети, завдань та принципів діяльності Студентської ради;

3) брати участь в організації заходів Студентської ради, спрямованих на реалізацію поставлених завдань;

4) відвідувати сесії Студентської ради;

5) брати участь в обговоренні проєктів Студентської ради;

6) дбати про зміцнення авторитету Студентської ради та його органів;

7) дотримуватися норм моралі та етики;

8) виконувати рішення керівних органів Студентської ради, прийнятих в межах їхньої компетенції;

9) у разі набуття членства у політичній партії або статусу помічника-консультанта народного депутата України за строковим трудовим договором на постійній основі, в одноденний строк з дня набуття такого членства/статусу, письмово повідомити про це Президію Студентської Ради та скласти свої повноваження;

10) виконувати інші обов’язки, передбачені цим Положенням та іншими документами, виданими Студентською радою.

ІV. Припинення діяльності делегата у складі Студентської ради

1. Делегат припиняє діяльність у складі Студентської ради на підставі рішення Студентської ради у разі:

систематичної (більше ніж два рази підряд) відсутності делегата Студентської ради на засіданнях комітету, до складу якого входить делегат, та/або сесії Студентської ради без поважних причин;

неможливості делегата Студентської ради брати участь у роботі Студентської ради за станом здоров’я, визнання його в судовому порядку недієздатним або обмежено дієздатним;

подання делегатом Студентської ради відповідної заяви;

припинення навчання делегата у закладі освіти або його переведення на заочну форму навчання;

обрання делегата Студентської ради народним депутатом України, депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевої ради або призначення на посаду в органі державної влади, органі влади Автономної Республіки Крим, органі місцевого самоврядування;

набрання законної сили обвинувальним вироком щодо делегата Студентської ради.

2. У разі припинення діяльності делегата у складі Студентської Ради, Студентська рада інформує про це адміністрацію закладу освіти та орган учнівського/студентського самоврядування.

3. Орган учнівського/студентського самоврядування протягом 14 календарних днів з дня інформування визначає особу, яку делегує до складу Студентської Ради.

V. Керівні органи Студентської ради та їх діяльність

1. Студентська рада працює сесійно.

2. Сесія Студентської Ради проводиться відкрито.

3. Повноваження сесії Студентської ради:

внесення пропозицій щодо змін Положення Студентської ради  Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації;

прийняття рішень та рекомендацій, спрямованих на виконання мети, завдань і організації діяльності Студентської ради;

проведення громадських обговорень проєктів нормативно-правових актів, учнівських/студентських слухань із соціально важливих питань, що стосуються учнів/студентів;

заслуховування та затвердження звітів голови Студентської ради, членів Президії та інших представників про діяльність Студентської ради;

обрання та переобрання голови Студентської ради, його заступника;

призначення секретаря Студентської ради за поданням голови Студентської ради;

формування комітетів Студентської ради та призначення їх голів за поданням голови Студентської ради.

4. Сесія Студентської Ради може здійснюватися в режимі відеоконференції, яка повинна забезпечувати:

ідентифікацію особи, яка бере участь у сесії;

установлення та фіксацію результатів голосування стосовно кожного питання.

Рішення про проведення сесії в режимі відеоконференції доводиться до відома делегатів Студентської ради не пізніше як за три робочі дні до її початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції сесії.

Сесія Студентської ради в режимі відеоконференції є повноважною з моменту підтвердження ідентифікації усіх осіб, що беруть у ній участь, за умови, що учасників більше половини від загального складу.

Хід та результати сесії в режимі відеоконференції обов’язково фіксуються за допомогою технічних засобів аудіо- та/або відеозапису.

Запис сесії та його носій є невід’ємною частиною протоколу сесії.

Рішення Студентської ради, що приймається в режимі відеоконференції, ухвалюються більшістю членів від загального складу Студентської ради поіменним голосуванням.

Обговорення може здійснюватися в обмежених часових рамках, що встановлюються особою, що головує на сесії.

Голосування в режимі відеоконференції здійснюється делегатами Студентської ради особисто, після їх ідентифікації, та проходить в алфавітному порядку прізвищ кожного делегата, після оголошення початку голосування та прізвища делегата.

Ведення протоколу та фіксація результатів поіменного голосування здійснюється секретарем Студентської ради, що перебуває в одному приміщенні з особою, що веде сесію. Секретар є відповідальним за підрахунок голосів, ведення протоколу сесії та фіксацію результатів поіменного голосування.

5. Рішення Студентської ради носять рекомендаційний характер і приймаються шляхом голосування простою більшістю голосів присутніх на засіданні делегатів Студентської ради та підписуються головою Студентської ради.

6. Питання на розгляд сесії можуть вносити голова, члени Президії та делегати Студентської ради.

7. Голова обласної державної адміністрації, голова обласної Ради, їх заступники, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації та інших органів, установ, організацій, які здійснюють роботу з учнями/студентами, представники громадських організацій, можуть ініціювати внесення додаткових питань на розгляд сесії Студентської ради.

8. У міжсесійний період працює виконавчий орган Студентської ради – Президія Студентської ради:

1) до складу Президії Студентської ради входять (за посадами):

голова Студентської ради, заступник голови, які обираються терміном на один рік з числа делегатів Студентської ради;

секретар обирається на один рік простою більшістю голосів з числа кандидатів, які пройшли конкурсний відбір;

керівники комітетів та секретар обираються на один рік простою більшістю голосів з числа делегатів Студентської ради;

2) повноваження Президії Студентської ради:

призначення дати проведення чергової (за необхідністю – позачергової) сесії;

затвердження питань для розгляду на сесії та проєктів рішень Студентської ради;

затвердження планів та звітів роботи комітетів Студентської ради;

визначення форм і методів діяльності щодо виконання мети та завдань Студентської ради;

розробка стратегії Студентської ради на наступний рік;

у разі припинення повноважень голови Студентської Ради та/або голови комітету, призначення виконуючого обов’язки голови Студентської ради та/або виконуючого обов’язки голови Комітету.

3) засідання Президії може здійснюватися в режимі відеоконференції з дотриманням вимог цього Положення.

9. Студентську раду очолює голова, який здійснює керівництво її діяльністю, несе відповідальність за виконання покладених на Студентську раду завдань і за здійснення нею своїх повноважень:

1) голова Студентської ради та його заступник обираються шляхом таємного голосування на сесії Студентської ради простою більшістю голосів присутніх на сесії делегатів;

2) два представники органів учнівського/студентського самоврядування закладів вищої освіти (інститути, університети), фахової передвищої освіти (коледжі й технікуми), професійно-технічної освіти мають право голосу тільки у тому випадку, якщо у закладах освіти навчається на денній формі не менше    2 тис. студентів. Якщо у закладі освіти навчається менше 2 тис. студентів, то право голосу має 1 делегат;

3) умови та порядок проведення виборів голови Студентської ради розробляються та затверджуються Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації.

8. Голова Студентської ради:

головує на сесіях та на засіданнях Президії Студентської ради;

представляє Студентську раду у відносинах з іншими органами учнівського/студентського самоврядування, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами, громадськими організаціями, іншими органами, установами, закладами;

виголошує заяви, звернення, виступи від імені Студентської ради, що не суперечать меті, завданням та принципам Студентської ради й цьому Положенню;

координує роботу своїх заступників та голів комітетів;

уносить пропозиції Президії Студентської ради щодо скликання чергової та позачергової сесії Студентської ради;

скріплює підписом рішення Студентської ради та пропозиції і матеріали виконавчих органів Студентської ради;

ініціює розгляд питань та прийняття рішень для їх схвалення Президією, сесією Студентської ради;

уносить пропозиції на сесії Студентської ради про своє виключення з займаної посади за власною письмовою заявою;

виносить на розгляд сесії клопотання щодо виведення делегатів зі складу Студентської ради Вінниччини на підставі їх незадовільної роботи та звернення до органу учнівського/студентського самоврядування навчального закладу представника, якого було виведено зі складу щодо делегування нового делегата;

може бути включений до складу колегії обласної державної адміністрації;

може бути радником голови обласної державної адміністрації на громадських засадах;

здійснює інші повноваження, передбачені цим Положенням.

9. Повноваження голови Студентської ради припиняються достроково у разі:

відставки;

неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров'я;

виключення Студентською радою голови у разі незадовільної роботи;

набуття членства у політичній партії;

набуття статусу помічника-консультанта народного депутата України за строковим трудовим договором на постійній основі;

закінчення навчання у закладі освіти або переведення на заочну форму навчання.

Голова Студентської ради продовжує свої повноваження до моменту його переобрання на сесії Студентської ради, а у разі припинення повноважень достроково – до моменту призначення Президією виконуючого обов’язки Голови Студентської ради.

10. Для здійснення підготовки, попереднього розгляду питань та організації роботи за окремими напрямами, віднесеними до повноважень учнівського/студентського самоврядування, у Студентської ради створюються виконавчі органи – комітети:

1) комітет освітньої-правової діяльності – реалізація наукових проєктів, тренінгів, семінарів, конференцій щодо захисту прав студентів, підвищення правової освіти та культури учнівської/студентської молоді тощо. Стажування у департаментах обласної державної адміністрацій: освіти і науки, з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами;

2) комітет культурно-масової роботи – організація студентського дозвілля та сприяння реалізації інтересів молоді шляхом створення гуртів, товариств (проведенням мистецьких вечорів, розважальних конкурсів, спортивних заходів, дискотек тощо). Стажування в управліннях обласної державної адміністрації: культури і мистецтв, фізичної культури та спорту;

3) комітет із соціальних питань – залучення молоді до організації та проведення заходів благодійного, соціального, екологічного, патріотичного змісту тощо. Стажування в департаментах обласної державної адміністрації: соціальної та молодіжної політики, агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, охорони здоров’я; Службі у справах дітей обласної державної адміністрації; управлінні у справах національностей та релігій обласної державної адміністрації;

4) комітет з міжнародної діяльності – долучення студентства Вінниччини до міжнародних студентських організацій, сприяння міжнародній співпраці та обміну студентів, сприяння отриманню та участь у реалізації грантів міжнародних фондів тощо. Стажування у департаментах обласної державної адміністрацій: міжнародного співробітництва та регіонального розвитку, фінансів.

5) персональний склад комітетів затверджується на сесії Студентської ради.

11. Комітет очолює голова, який обирається простою більшістю голосів на сесії Студентської ради на один рік з числа делегатів Студентської ради:

1) два представники органів учнівського/студентського самоврядування закладів вищої освіти (інститути, університети), фахової передвищої освіти (коледжі й технікуми), професійно-технічної освіти матимуть право голосувати тільки у тому випадку, якщо у навчальному закладі навчається на денній формі не менше 2 тис. студентів. Якщо у навчальному закладі навчається менше          2 тис. студентів, то право голосу має 1 делегат;

2) голова комітету відповідно до напряму роботи комітету:

організовує роботу комітету та звітує про її виконання;

інформує голову Студентської ради про поточну діяльність комітетів;

ініціює розгляд питань на Президії;

уносить питання та доповідає на сесії Студентської ради;

здійснює інші заходи, спрямовані на виконання мети та завдань Студентської ради.

12. Засідання комітету може здійснюватися в режимі відеоконференції з дотриманням вимог цього Положення.

13. Організаційне забезпечення діяльності Студентської ради здійснює секретар Студентської ради, який обирається простою більшістю голосів на сесії Студентської ради на один рік з числа делегатів Студентської ради.

VI. Обрання секретаря Студентської ради

1. Секретар – особа, яка надає консультації з питань зв’язків із засобами масової інформації і допомагає Студентській раді зберегти позитивний імідж у суспільстві та уникнути негативної співпраці з представниками ЗМІ та іншими дотичними організаціями.

2. Секретар входить до складу Президії Студентської ради.

3. У своїй роботі секретар керується законодавством України.

4. Секретар не несе відповідальності за некоректне висвітлення, перекручення у ЗМІ інформації щодо діяльності Студентської ради або її керівництва, що сталися не з його вини.

5. Секретар підпорядковується безпосередньо Президії Студентської ради.

6. Секретар призначається терміном на один рік з числа кандидатів, які пройшли конкурсний відбір:

1) конкурс проводиться в два етапи:

перший етап – до визначеної дати усі кандидати мають виконати умови конкурсу, які оприлюднені Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації;

другий етап – підготовка та подання матеріалу щодо звітно-виборчої конференції, яка відбудеться на першій сесії новообраного складу Студентської ради.

Умови конкурсного відбору:

студент/студентка закладу вищої освіти;

не є членом політичної партії, помічником-консультантом народного депутата України за строковим трудовим договором на постійній основі;

вільно володіє державною мовою;

попередній досвід роботи в медіа-середовищі;

наявність портфоліо виконаних робіт.

Обов’язки та вимоги до секретаря:

уміння аналізувати інформацію;

швидко реагувати на різні ситуації в інформаційному просторі;

об’єктивність, творчість та новаторство;

написання матеріалів різного формату;

виробництво медіа-продукції;

нести відповідальність за невиконання або несвоєчасне виконання покладених обов’язків;

представляти інтереси Студентської ради в ЗМІ;

2) обрання секретаря відбувається шляхом таємного голосування на першій сесії простою більшістю голосів;

3) два представники органів учнівського/студентського самоврядування закладу вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти, мають право голосу тільки у тому випадку, якщо у закладі освіти навчається на денній формі не менше 2 тис. студентів. Якщо у закладі освіти навчається менше 2 тис. студентів, то право голосу має 1 делегат.

VII. Організація роботи Студентської ради

1. Сесія Студентської ради проводиться щоквартально.

2. Дата проведення чергової, за необхідністю – позачергової сесії, визначається за рішенням Президії Студентської ради, за поданням Голови та доводиться до відома кожного делегата не пізніше ніж за три робочі дні до її початку.

3. Студентська рада є правочинною у разі участі у її сесії простої більшості від складу Студентської ради.

4. Зміни та доповнення до цього Положення схвалюються сесією Студентської ради не менше 2/3 голосів та вступають у силу після їх затвердження розпорядженням Голови обласної державної адміністрації.

5. Стажування делегатів Студентської ради Вінниччини проводиться виключно в органах державної влади, виконавчих органах місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад.

6. Організаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Студентської ради покладається на департаменти обласної державної адміністрації: соціальної та молодіжної політики, освіти і науки.

 

 

Заступник директор Департаменту

соціальної та молодіжної політики

облдержадміністрації                                                 

Олександр МЕЛЬНИК