РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

30 вересня 2020 року

Вінниця

№ 625

 

 

Про відмову у видачі ліцензії

 Відповідно до  Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2015 року № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22 березня 2017 року № 307 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення»: 

1. Відмовити товариству з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (ідентифікаційний код 42795490) для структурного підрозділу Барське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення згідно з пунктом 2 частини третьої статті 13  Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності». Підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії за результатом розгляду заяви про отримання ліцензії від 23 вересня 2020 року № 400120041525 є виявлення недостовірності даних у підтвердних документах, поданих здобувачем ліцензії заяви про отримання ліцензії.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 1 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» здобувач ліцензії – суб’єкт господарювання, який звернувся в установленому законодавством порядку до органу ліцензування із заявою про отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності або частини виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

Згідно з частиною другою статті 55 Господарського кодексу України суб’єктами господарювання є господарські організації – юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до цього Кодексу, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку.

Представлені здобувачем ліцензії документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, не підтверджують статус Барського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів, як відокремленого структурного підрозділу юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (ідентифікаційний код 42795490), а саме: відсутній код ЄДРПОУ та відсутній запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

2. Запропонувати товариству з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (ідентифікаційний код 42795490), як юридичній особі, звернутись із заявою про отримання ліцензії товариству з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (ідентифікаційний код 42795490) на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, або зареєструвати Барське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів як відокремлений структурний підрозділ юридичної особи відповідно до умов чинного законодавства та подати відповідну заяву для отримання ліцензії відокремленому структурному підрозділу.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Олександра Піщика.  

 

Заступник Голови обласної

державної адміністрації                                              

 Сергій ЗДІТОВЕЦЬКИЙ