РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

11 жовтня 2021 року

Вінниця

     № 739

 

 Про розроблення проєкту Програми

економічного і соціального розвитку

Вінницької області на 2022 рік

  

Відповідно до Закону України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», з метою своєчасного складання проєкту обласного бюджету та розроблення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2022 рік: 

  1. Затвердити такі, що додаються: 

1) структуру проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2022 рік; 

2) рекомендації щодо розроблення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2022 рік. 

  1. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації спільно з іншими структурними підрозділами обласної державної адміністрації, територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, обласними установами та організаціями, районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад розробити проєкт Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2022 рік (далі – проєкт Програми) із урахуванням пріоритетів, визначених в Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року, затвердженої рішенням 42 сесії обласної Ради 7 скликання від 21 лютого 2020 року № 921. 
  1. Запропонувати Головному управлінню статистики у Вінницькій області забезпечувати структурні підрозділи обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад відповідними інформаційно-статистичними матеріалами, необхідними для розроблення проєкту Програми. 
  1. Районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад розробити і подати до 11 жовтня 2021 року структурним підрозділам обласної державної адміністрації, в залежності від галузевих повноважень, відповідні розділи проєкту Програми. 
  1. Структурним підрозділам обласної державної адміністрації, територіальним органам міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, обласним установам та організаціям розробити і подати до 20 жовтня 2021 року Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації відповідні розділи проєкту Програми. 
  1. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації унести в установленому порядку проєкт Програми на розгляд сесії обласної Ради для подальшого затвердження. 
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників Голови обласної державної адміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

 

 Голова обласної державної

адміністрації                                                             

                Сергій БОРЗОВ

 

                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО     

Розпорядження Голови

    обласної державної адміністрації

    11 жовтня 2021 року № 739

 

 Р Е К О М Е Н Д А Ц І Ї

щодо розроблення проєкту Програми економічного

і соціального розвитку Вінницької області на 2022 рік

 

  1. Проєкт Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2022 рік (далі – проєкт Програми) розробляється за її структурою. 

Структурні підрозділи обласної державної адміністрації та інші виконавці, що беруть участь у розробленні проєкту Програми, готують матеріали щодо напрямів державної політики, розвитку галузей економіки або сфер діяльності по колу підприємств усіх форм власності, що входять до відповідної сфери діяльності. 

Інформація подається у вигляді максимально конкретного опису тих позитивних змін, на які спрямована діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування. 

  1. У першому розділі проєкту Програми «Оцінка соціального та економічного розвитку області (стан, проблеми, причини)» поточний стан відповідної галузі економіки чи сфери діяльності у звітному періоді та реалізації політики, що проводилась, аналізується за наступними параметрами:

завдання, що ставилися перед галуззю (сферою діяльності) у 2021 році;

загальна характеристика галузі (сфери діяльності) та державної політики, яка проводилась у даній галузі (сфері діяльності), а також стан її реалізації;

аналіз існуючої динаміки, тенденцій, пропорцій розвитку та чинників, що їх обумовлюють у звітному періоді;

аналіз проблем та заходів щодо їх подолання;

аналіз виконання програмних заходів щодо розвитку галузі (сфери діяльності);

характеристика змін у нормативно-правовій базі, яка відбулась протягом останнього року і набере чинності з 2022 року або вже чинна, та їх наслідки, що будуть впливати на ситуацію в області протягом 2022 року;

основні ризики та проблеми, пов’язані із застосуванням Бюджетного кодексу України. 

  1. У другому розділі проєкту Програми «Цілі та пріоритети на 2022 рік» визначаються першочергові завдання, які направлені на вирішення соціальних проблем та підвищення рівня життя населення, та зазначаються основні напрямки здійснення політики у таких сферах: територіальній обороні області, соціально-гуманітарній, економічній, природокористуванні, безпеки виробництва і життєдіяльності людини, розвитку громадянського суспільства. 
  1. У третьому розділі проєкту Програми «Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей» до кожного із запропонованих пріоритетів повинні надаватися заходи у вигляді максимально стислого та конкретного опису тих позитивних змін, на які вони спрямовані, а також необхідно показати очікуваний результат (на основі регулятивного показника). 
  1. У четвертому розділі проєкту Програми «Ризики та можливі перешкоди» викладаються можливі виклики та загрози сталому економічному зростанню у 2022 році, що розділяються на зовнішні перешкоди та ризики, внутрішні чинники, які можуть привести до перешкод у розвитку економіки, а також особливості розвитку економіки області, що можуть породжувати специфічні для області внутрішні ризики і перешкоди. 
  1. Матеріали до проєкту Програми надаються Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації у вигляді повністю підготовлених розділів за структурою, на паперових та електронних носіях (формат текстового файлу Word, шрифт 12 Times New Roman) (відділ аналізу й прогнозування регіонального розвитку, каб. № 825, тел. 66-14-26, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

  

Директор Департаменту

міжнародного співробітництва

та регіонального розвитку

обласної державної адміністрації                     

     Володимир МЕРЕЖКО

 

Структура проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2022 рік