Від кожної області окрім очільників служб у справах дітей облдержадміністрацій брали участь керівники депаратентів освіти і науки, охорони здоров’я, соціальної політики та обласних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Відкривав семінар Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба з узагальненими результатами збору даних в Україні щодо деінституалізації.

З інформацією про аналіз даних щодо дітей, послуг і кадрового забезпечення, функціонування закладів інтернатного типу виступили Директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса, керівниця Національного офісу з деінституалізації при Уповноваженому Президента України з прав дитини Маріанна Онуфрик, керівник офісу забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Олена Ремень.  

Пізніше усі учасники семінару мали змогу взяти участь у практичних заняттях «Планування послуг для імплементації реформи з деінституалізації», «Планування розвитку кадрів», «Складання регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей».

Семінар мав на меті надати роз’яснення подальших кроків в реформі системи інституційного догляду та виховання дітей на прикладі Житомирської області.