У 2017 році  Вінницька область отримала 7 904,9 тис. гривень виділених коштів субвенції для придбання соціального житла для цієї категорії дітей та осіб. В результаті було придбано 12 житлових об’єктів. Серед них - приміщення для дитячого будинку сімейного типу в Погребищенському районі, де зараз проживає 8 дітей, та 11 житлових об’єктів соціального житла, де сьогодні живе 17 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

   В 2018 році Вінницька область отримала субвенцію загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам, у сумі 17 360 500 гривень.

  Протягом 2018 року за кошти субвенції придбано приміщення для   трьох дитячих будинків сімейного типу (з влаштуванням до них до 30 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю в Погребищенському, Тульчинському районах та м.Вінниця) та 33 житлові об’єкти (квартири/будинки) для забезпечення житлом 42 дітей-сиріт, та осіб з їх числа, в тому числі з інвалідністю.

  Окрім того, з коштів субвенції виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво будинку для дитячого будинку сімейного типу в с. Студена Піщанського району (Студенянська ОТГ) згідно запропонованого Мінрегіоном та погодженого Мінсоцполітики проекту .

    На 2019 рік для Вінницької області передбачено 28 млн. грн. даної субвенції.