14 березня 2019 року в приміщенні служби у справах дітей облдержадміністрації відбулась оперативна нарада за участі всіх структур, дотичних до вирішення долі 3-х дітей, позбавлених батьківського піклування, з одного з міст обласного підпорядкування Вінницької області. Нарада відбулась під головуванням начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяни Дорош.

         Проведення  такої міжвідомчої наради було викликано рішенням однієї з Комісій з питань захисту прав дитини та повідомленням мати-виховательки дитячого будинку сімейного типу  щодо небажання її вихованців повертатися до горе-матері, яка має вийти з місць позбавлення волі. Діти виявляють підвищену тривожність, а  батьки-вихователі надзвичайно збентежені їхнім емоційним станом.

          Зважаючи на всю інформацію, яка була представлена на розгляд міжвідомчої наради, представники різних структур, а саме працівники національної поліції, охорони здоров’я, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та власне служби у справах дітей облдержадміністрації та місцевої служби, відпрацювали дорожню карту щодо подальших дій стосовно дітей та біологічної матері дітей, а також акцентували увагу на проведенні більш ефективної роботи органів місцевого самоврядування із залученням професійних психологів щодо повернення дітей до біологічних родин. У роботі нараді взяв також участь депутат обласної Ради Григорій Зозуля.