У 2017 році одним із головних завдань у сфері забезпечення прав дітей та підтримки сімей з дітьми є деінституціалізація та розвиток нових видів соціальних послуг, які сприятимуть запобіганню сімейного неблагополуччя та вилучення дитини з родини. Такою сімейно-орієнтованою послугою, що забезпечує право дитини, яка потрапила у складні життєві обставини, на її виховання в сімейному середовищі, є патронат над дитиною.

В рамках реалізації проекту «Сімейний патронат: запровадження кращих практик альтернативного догляду дітей, які тимчасово залишилися без батьківського піклування» служба у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» 22 лютого 2017 року відкрили презентацію інформаційних матеріалів за сприяння Вінницького міського Палацу дітей та юнацтва за адресою: м. Вінниця, вул.Хмельницьке шосе, 22.

За детальною інформацією щодо патронату над дитиною, ролі та функції патронатних вихователів звертайтесь за місцем свого проживання до служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Запрошуємо небайдужі сім’ї долучитися до справи.