В ході наради виступили працівники служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації за напрямками роботи. Було обговорено нагальні питання щодо захисту прав дітей які загострились в період карантину та про повернення дітей з закладів інституційного догляду системи освіти.

     Начальником служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації Тетяною ДОРОШ окреслено завдання, що стоять перед службами у справах дітей Вінницької ОДА на найближчий період та посилено відповідальність керівників Служб за дотриманням термінів перебування дітей у Вінницькому та Жмеринському обласних центрах соціально-психологічної реабілітації дітей.

Щодо моніторингу дітей із закладів інституційного догляду та виховання дітей станом на 22.04.2020 

Після запровадження карантину спричиненого коронавірусною хворобою із закладів освіти до родин повернулося 1982 дитини.  З них влаштовані до закладів  за висновками ІРЦ та у зв’язку  із тим, що : 

114 -  сім’я, де перебуває дитина, має високий рівень бідності; 

52 - в сім’ї, де перебуває дитина,  існує ризик ухиляння від виконанням батьківських обов'язків, жорстокого поводження з дитиною; 

23 - один з батьків / батьки мають інвалідність або обмеження життєдіяльності; 

43 -один з батьків / батьки мають схильність до зловживання алкоголем, наркотичними речовинами; 

12  - сім’я має проблеми з житлом (незадовільні побутові умови/ризик втратити житло через несплату оренди). 

З інших причин -  1738 дітей:

  • 490 - обдаровані діти (Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді - 60, Тульчинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою - 313, Тиврівський ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки – 117).
  • 170 – за медичними  показниками та висновками ІРЦ (Мурованокуриловецька загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів). 
  • 1078 – за висновками ІРЦ, в т.ч. діти з інвалідністю (спеціальні школи (Іванівська, Кисляцький навчально-виховний комплекс, Нечуївська, Ободівська, Піщанська, Прибузька, Самгородоцька, Ситковецька, Староприлуцька), навчально-реабілітаційні центри («Гніздечко», Дашівський, Джулинський, Котюжанівський, Немирівський,  Серебрійський ).