Вінниччину на селекторній нараді представляли начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош та заступник директора-начальник управління житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Володимир Костенко.

В ході наради Олександра Чуркіна позитивно оцінила стан справ із придбання житла у Вінницькій області та зазначила: «За минулий рік багато що зроблено, ми маємо суттєві досягнення в напрямку придбання житла для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Найголовнішим є те, що 2017 рік став першим за всю історію України, коли виділено значні кошти з державного бюджету на будівництво і придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу та соціального житла для дітей сиріт та осіб з їх числа. Загалом освоєно 250 млн. грн. Процес освоєння коштів був не простим, виникали певні труднощі, які стосувались оформлення документів і дотримання термінів, але в цілому я хочу позитивно оцінити проведену роботу в регіонах. Також, я прошу прискорити процес влаштування сімей у придбані помешкання, завершити в найкоротші терміни всі ремонтні роботи і впевнитись, що місцева влада, яка прийняла на баланс ці будинки, дійсно передбачила необхідні кошти в місцевих бюджетах для належного оснащення цих будинків і приведення до відповідного стану».

Нагадаємо, що у 2017 році, керуючись «Порядком та умовами надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації», затвердженими постановою  Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877, соціальне житло для проживання дітей зазначеної категорії, та осіб з їх числа, було придбано в місті Вінниця, місті Жмеринка, місті Могилів-Подільський, місті Погребище, селі Флорино Бершадського району, селі Джулинка Бершадського району.

За кошти вищезазначеної субвенції з державного бюджету на Вінниччині  придбано 11 житлових об’єктів для надання соціального житла дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, та 1 будинок для функціонування дитячого будинку сімейного типу. Придбане соціальне житло належить до житлового фонду соціального призначення відповідно до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення».

«Питання надання соціального житла знаходиться на постійному контролі в обласній державній адміністрації. Тому з моменту виділення субвенції на придбання такого житла в області, нами проведено всі необхідні комісії та визначено об’єкти, які в подальшому придбано для дітей. Загалом, у 2017 році придбано 12 об’єктів», - зазначила Тетяна Дорош.

Невикористаний залишок коштів субвенції у сумі  49 тис.  877 грн. повернуто до державного бюджету як такі, які були невикористані в процесі придбання житлових обєктів.