28 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив розроблений Мінрегіоном проєкт до постанови щодо внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами ( постанова   КМУ від 28 жовтня 2020 р. № 1018 «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами», затвердженого постановою КМУ від 26 липня 2006 року).

       Ці зміни визначають чіткий механізм встановлення тарифу на надання послуг з поводження з побутовими відходами з урахуванням об’єму  побутових відходів, який надходить на перероблення, а який на захоронення.

       При встановленні тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами споживачі сплачують як за перероблення, так і за захоронення всього об’єму побутових відходів, який утворюється в населеному пункті, без урахування об’єму.

       Відтепер при встановленні тарифу на ці послуги враховуватимуться об’єми вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів.

       В Україні у 29 населених пунктах працюють 35 сміттєсортувальних ліній. Однак, у переліку операцій поводження з побутовими відходами відсутня операція сортування. Відповідно до проекту постанови перелік операцій поводження з побутовими відходами доповнюється операціями сортування та видалення.

       Також проектом постанови врегульовується питання в частині розрахунку витрат з оплати праці працівників, що працюють на підприємствах, які надають послуги з поводження з побутовими відходами.

 

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-vnis-zmini-do-poryadku-formuvannya-tarifiv-na-poslugi-z-povodzhennya-z-pobutovimi-vidhodami