31 березня 2021 року у Секретаріаті Кабінету Міністрів України відбулася селекторна нарада під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Під час наради було обговорено питання стану укладання договорів між бюджетними установами та постачальниками електричної енергії.

Оскільки  01.01.2021 бюджетні установи, а також непобутові споживачі з договірною потужністю від 50 до 150 кВт відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» втратили своє право на отримання універсальної послуги. Постачання (продаж) електричної енергії зазначеним споживачам здійснюється за договором про постачання електричної енергії споживачу за вільними цінами.

З 01.01.2021 право на отримання універсальної послуги мають побутові споживачі та малі непобутові споживачі (електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт).

У разі не обрання споживачем  електропостачальника за вільними цінами, постачання електричної енергії на їх об’єкти здійснюється на підставі договірних відносин з постачальником «останньої надії»

Міністра розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що найкраще проведенна робота по укладаннню договорів між бюджетними установами та постачальниками електричної енергії у Вінницькій області.

Станом на 01.04.2021  постачання електричної енергії здійснюється постачальником «останньої надії" наступними бюджетними організаціями (з договірною потужністю понад 50 кВт):

  • Комунальне некомерційне підприємство «Чечельницька районна лікарня;
  • Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Яришівської сільської ради.

Робота у даному напрямку триває.