1 квітня підписано Меморандум про взаєморозуміння між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Lifecell.

1 квітня підписано Меморандум про взаєморозуміння між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Lifecell.

«Акцент на слові «взаєморозуміння». – зазначає Голова ОДА Сергій Борзов. - Адже сьогодні області край необхідне впровадження сучасних рішень в концепції «Розумна область» («Smart Region»). Вона дозволяє розвивати проєкт «Держава в смартфоні». Насамперед - це безпека і комфорт громадян.  Технології та інновації мають слугувати людям. Це те, що називають «електронна демократія».

Очільник області підкреслив, що якісний інтернет – це вже необхідність, адже цього вимагає сучасний темп життя.

«Пандемія змусила ще більше спілкуватися онлайн. – Зауважив Сергій Борзов. - Мова і про дистанційне навчання, і про телемедицину. Важливо, що у Меморандумі визначено пріоритетний розвиток покриття стільникового зв’язку в області, а саме - при розбудові мережі lifecell пріоритетними є громади, де відсутнє покриття стільникового зв’язку в окремих населених пунктах».

Зокрема, це Бершадська, Брацлавська, Вендичанська, Вороновицька, Гайсинська, Глуховецька, Гніванська, Городківська, Дашівська, Джулинська, Джуринська, Жданівська, Жмеринська, Іванівська, Іллінецька, Калинівська, Краснопільська, Липовецька, Літинська, Махнівська, Немирівська, Погребищенська, Станіславчицька, Студенянська, Теплицька, Тиврівська, Томашпільська, Уланівська, Хмільницька, Чернівецька, Шаргородська, Шпиківська, Якушинецька та Ямпільська територіальні громади.

Оператор Lifecell планує інвестувати в розвиток швидкісного мобільного зв’язку понад 200 млн грн., побудувати понад 150 об’єктів зв’язку/стільникових базових станцій та запустити 4G ще в 600+ населених пунктах Вінниччини.

Як розповів на онлайн-зустрічі Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор Lifecell, оператор працює над розгортанням розумної інфраструктури різних регіонів України і має великий досвід із реалізації комплексних смарт-рішень.

«Вінницька область є дуже динамічною, активною та готовою до змін, тож ми впевнені, що співпраця з обласною державною адміністрацією дасть змогу активно впроваджувати інноваційні технології. Крім того, ми посилено розгортаємо мережу швидкісного мобільного зв’язку на Вінниччині. – зазначає представник Lifecell. -  З початку 2021 року Lifecell забезпечив 4G-зв’язком 158 населених пунктів Вінницької області, де проживає близько 112 тисяч осіб. У найближчі 2 місяці компанія планує запустити швидкісний мобільний інтернет ще в 128 населених пунктах, де проживає 106 тисяч українців. Це допоможе скоротити цифровий розрив між невеликими населеними пунктами і містами ВінниччиниЯкщо можна так сказати, то це «Вінниччина - у смартфоні».