8-10 вересня 2021 року у Національному природному парку "Кармелюкове Поділля" відбувся Регіональний науково-практичний семінар "Оптимізація процесів поновлення корінних насаджень в умовах Південно-Східного Поділля".

У семінарі взяв участь Дмитро Герус начальник відділу охорони земель, лісової та заповідної справи управління розвитку територій та інфраструктури обласної державної адміністрації.

На семінарі обговорили:

- природне поновлення корінних лісових насаджень;

- штучне поновлення корінних лісових насаджень;

- лісонасіннєва база поновлення насаджень;

- еколого-лісівничі аспекти збереження корінних насаджень.

Довідково:
 
Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» знаходиться на схилах Подільської височини, в південно-східній частині Вінницької області, розташований на території Гайсинського району, на мальовничих берегах річки Савранка, правій притоці Південного Бугу і є південними воротами подільського краю. Площа природно-заповідного фонду Парку складає 20 203,4 га.
 
Територія Парку знаходиться в межах мальовничої природи. Цей край пишається своєю культурно-історичною спадщиною. Тут знаходяться археологічні пам’ятки які до сьогодення бережуть свою історію. Є музеї, в яких зібрана по часточках пісенна культура, мова, одяг, обереги та багато інших предметів, що засвідчують традиції вінничан.
 
На території Парку багато природних куточків, які приваблюють відвідувачів своєю мальовничістю, та багаті на рідкісний рослинний світ. Одним з таких є відкасник татарниколистий - "жива викопна рослина" - релікт, який дійшов до нас з часів третинного періоду, коли на Україні панував субтропічний середземноморський клімат. Саме тому ця рослина селиться тільки на теплих схилах, де природа ніби зберегла клаптики природних резерватів, щоб живі пришельці з давнини дивували нас своєю незвичайною красою. Є й багато інших не менш цікавих та рідкісних рослин.