До реалізації програми “Питна вода України” буде залучено найкращий міжнародний досвід компаній, які на високому рівні реалізовували подібні проєкти. Це питання обговорив Міністр розвитку громад і територій Олексія Чернишова під час зустрічі з представниками французьких компаній  BETEN та SETEC. 

«Питна вода в Україні — питання, яке потребує глобального підходу та високого професіоналізму. Протягом найближчих років ми маємо займатися ним із позначкою — “пріоритетно”. Адже в країні досі є райони, в яких воду подають за графіком. Зараз ми активно вивчаємо міжнародний досвід щодо розв’язання аналогічних питань. До реалізації буде залучено найкращих фахівців», — підкреслив Олексій Чернишов.

Зазначимо, у межах програми «Питна вода» планується будівництво та реконструкція водозабірних споруд, водопровідних очисних споруд, мереж водопостачання та очисних споруд водовідведення із застосуванням новітніх технологій. Окрім того, передбачено впровадження станцій доочищення питної води у системах централізованого водопостачання.

Зауважимо, у листопаді 2021 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон «Про загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки».

 

Джерело: https://www.minregion.gov.ua