Законопроєкт «Про Загальнодержавну цільову програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки» прийнято у другому читанні та в цілому. Розроблений Мінрегіоном документ покликаний модернізувати систему водозабезпечення у громадах. Про це повідомив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. 

«Прийнятий законопроєкт є вкрай важливим, адже в Україні досі є міста, які не мають регулярного постачання якісної питної води. Документ дає законодавче підґрунтя для реалізації державної Програми “Питна вода України” та забезпечення сталого розвитку та реконструкції систем централізованого водопостачання та водовідведення у громадах.  У держбюджеті на 2022 рік передбачено фінансування програми розміром один мільярд гривень. Дякую народним депутатам за підтримку цього важливого документу та всім, хто працював над його розробкою, зокрема й профільному комітету Верховної Ради»  – зазначив Міністр Олексій Чернишов.

Зазначимо, Програма «Питна вода України» передбачає реалізацію понад 1700 інфраструктурних проєктів у регіонах протягом 2022-2026 років. Йдеться про будівництво і реконструкцію мереж водопостачання та водовідведення, водозабірних споруд, водопровідних очисних споруд, базових лабораторій контролю якості питної води, стічних вод та оснащення їх сучасним контрольно-аналітичним обладнанням тощо.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов підкреслив, що питання забезпечення населення якісною питною водою — одне з пріоритетів Уряду, адже у деяких населених пунктах України досі подають воду за графіком.