Реалізація спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні» дозволить термомодернізувати 1000 громадських будівель: дитячі садки, школи, заклади охорони здоров’я, а також об’єкти соціального, адміністративного та культурного призначення. Технічну допомогу у цьому питанні  буде надавати міжнародна компанія у сфері консалтингу NTU. Про це повідомив керівник експертної групи енергоефективності житлових будівель Директорату енергоефективності Мінрегіону Олександр Бойкул під час установчого засідання проєкту технічної підтримки. 

«Наразі відбулось значне підсилення команди проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Немає сумнівів, що з допомогою команди Технічної підтримки, створеної за сприяння Європейського інвестиційного банку, ми всі разом зможемо суттєво збільшити шанси на успіх цього амбітного Проєкту – якісну термомодернізацію 1000 громадських будівель», – підкреслив Олександр Бойкул.

Відтак міжнародна компанія, що була обрана консультантом з Технічної допомоги, зокрема, забезпечить підтримку: 

  • малих і середніх міст у співпраці з «Угодою мерів»;
  • технічних проєктів для кількох малих міст, що відповідають умовам.  

Технічна допомога у розмірі 5 млн євро профінансована багатостороннім донорським фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) та Інвестиційною платформою сусідства ЄС (NIP).

Джерело:https://www.minregion.gov.ua