З метою поліпшення екологічної ситуації України розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору, громадська організація «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерств та відомств, соціально відповідального бізнесу, медіа та громадських організацій проводить щорічну міжнародну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій – «Всесвітній день чистоти – World Cleanup Day», яка відбудеться 17 вересня 2022 року з 10:00 год. по всій території України.                                   Цьогоріч акція пройде під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Основна мета - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Рекомендований період проведення з 17 серпня по 17 вересня 2022 року в різних форматах в залежності від можливостей у воєнних реаліях:

цифрове прибирання онлайн; прибирання прибудинкових територій, прибирання територій установ, організацій, закладів освіти;

сортування вторинної сировини та здача на перероблення;

приурочення осіннього місячнику благоустрою до Всесвітнього дня прибирання в Україні тощо.

Інші формати прибирання допускаються після відпрацювання заходів безпеки і рекомендації локацій прибирання органами місцевого самоврядування, ДСНС за наявності поруч сховища на випадок сигналу тривоги, уникаючи масового скупчення учасників.