Захід проведено Міністерством інфраструктури України за сприяння ГО «Ініціатива з прозорості інфраструктури» (ГО CoST Ukraine) у онлайн форматі. Участь у круглому столі взяли представники Міністерства інфраструктури України, Укравтодора, обласних державних адміністрацій.

Заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Живицький поінформував про результати роботи дорожньої галузі у 2020 році та відмітив ефективність роботи з відновлення дорожньої інфраструктури та освоєння коштів державного дорожнього фонду Хмельницької Харківської, Полтавської та Вінницької обласних державних адміністрацій.

Виконавчий директор ГО CoST Ukraine Святослав Абрамов довів результати моніторингу планування дорожніх робіт, ефективності закупівель, прозорості та відкритості інформації з освоєння коштів державного дорожнього фонду. Відмітив, як позитивний результат, налагодження співпраці з регіональною владою, у тому числі Вінницькою обласною державною адміністрацією.

Нагадаємо, що у квітні 2019 року підписано Меморандум про співпрацю між Вінницькою обласною державною адміністрацією та  ГО CoST Ukraine. Основні заходи ГО «Ініціатива з прозорості інфраструктури» спрямовані на забезпечення публічного доступу до інформації щодо планування, реалізації та контролю за виконанням будівництва проектів інфраструктури шляхом внесення інформації на портал даних CoST. Крім того, представники управління дорожнього господарства та балансоутримувача автомобільних доріг загального користування місцевого значення ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» залучені до участі у тренінгах, навчаннях та спільних форумах, організованих ініціативою CoST.

В рамках круглого столу начальник управління експлуатації та безпеки руху Державного агентства автомобільних доріг України Олег Федоренко довів присутнім вимоги щодо забезпечення контролю при зимовому утриманні автомобільних доріг.

Крім того, представники служб автомобільних доріг в областях та обласних державних адміністрацій мали змогу заслухати інформацію з питань ефективного планування дорожніх робіт, важливості взаємодії у дорожній сфері та залучення кредитних коштів, ефективності результатів комунікації з територіальними громадами, переваг і недоліків залученого технагляду.

Захід у такому форматі видався достатньо інформативним та корисним.  Тому заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Живицький зазначив про доцільність продовження практики проведення заходів з обговорення результатів та проблемних  питань дорожньої сфери, обміну позитивним досвідом між учасниками процесу відновлення дорожньої інфраструктури у форматі круглого столу.