Начальник управління дорожнього господарства Олег БАБІЙ довів інформацію про мережу доріг області, розподіл повноважень у дорожній сфері  між балансоутримувачами доріг загального користування, вулиць і доріг комунальної власності. Поінформував про механізм співфінансування робіт на дорогах загального користування місцевого значення та зупинився на результатах спільної роботи управління дорожнього господарства облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування щодо співфінансування ремонтних робіт та заходів з експлуатаційного утримання доріг місцевого значення.

Так у 2018 році органами місцевого самоврядування укладено 21 договір про співфінансування ремонтних робіт та заходів з експлуатаційного утримання доріг місцевого значення на загальну суму 10,6 млн грн, у 2019 році – 87 договорів на загальну суму 27 млн грн, у 2020 році – 85 договорів на загальну суму 21 млн грн.

Одночасно Олег БАБІЙ наголосив, що до 15 березня 2021 року триває конкурсний відбір проєктів з будівнитцва, реконструкції та капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах для фінансування за рахунок коштів державного дорожнього фонду.

Умови та критерії відбору об’єктів конкурсного відбору визначено Порядком відбору об’єктів вулично-дорожньої мережі населених пунктів для фінансового забезпечення виконання на них робіт, який затверджено розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2021 року №74.