На розгляд та обговорення виносилось питання  «Про хід виконання Регіональної програми розвитку автомобільних доріг Вінницької області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням 36 сесії обласної Ради від 04 грудня  2018 року №714 (зі змінами), та плани розвитку дорожньої галузі на 2021 рік».

Заступник Голови обласної державної адміністрації Олександр ПІЩИК акцентував увагу присутніх на завданнях, окреслених програмним документом, та розподілі повноважень у сфері дорожнього господарства, важливості участі територіальних громад у відновленні доріг місцевого значення. Повідомив про завершення конкурсного відбору проєктів з відновлення вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області.

Начальник управління дорожнього господарства Олег БАБІЙ доповів про результати роботи дорожньої сфери у 2019 та 2020 роках та плани розвитку дорожньої галузі на 2021 рік. Зупинився на питаннях реалізації завдань з відновлення та експлуатаційного утримання доріг загального користування державного значення, системному підході у відновленні доріг місцевого значення, співфінансуванні з державного дорожнього фонду за результатами конкурсного відбору проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності.

До обговорення питань, винесених на розгляд, долучилися голова постійної комісії обласної ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури А. КОВАЛЬОВ, очільники територіальних громад області.