1. Обговорено питання про забезпечення посиленого контролю за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень в дорожньому русі для великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів та проведення спільних рейдових перевірок, з метою збереження автомобільних доріг загального користування, запобігання та недопущення пошкоджень несучої здатності конструкції дорожнього одягу.

Олександром Піщиком наголошено про необхідність надання пропозицій від учасників засідання щодо алгоритму дій для дієвого здійснення габаритно-вагового контролю на дорогах загального користування.

 

  1. Обговорено питання пошуку фінансових ресурсів, необхідних для придбання габаритно-вагових комплексів при здійсненні габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування державного та місцевого значення та алгоритму передачі на баланс цих комплексів та їх подальшого обслуговування.

 

  1. Олександром Піщиком запропоновано провести зустріч та співбесіду з перевізниками, підрядниками, власниками кар’єрів з метою недопущення перевантаження транспортних засобів при здійсненні вантажних перевезень.

 

  1. Олександром Піщиком запропоновано висвітлювати в усіх засобах масової інформації Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації інформацію про встановлення та зняття режиму обмежень в дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування області великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій (щоденно на період обмежень).