Завідувач сектору з питань запобігання корупції апарату обласної державної адміністрації Андрій Сільницький  детально роз’яснив присутнім що і як потрібно декларувати, проаналізував всі розділи е-декларації, при цьому особливу увагу звернув на декларування об’єктів рухомого та нерухомого майна і доходів суб’єктів декларування. Окремо зупинився на проблемних питаннях відображення у декларації кредитних та інших грошових зобов’язань, що виникли у декларанта у звітному періоді, адже відомості з вказаних питань можуть зазначатися у різних розділах залежно від умов кредитування та стану погашення заборгованості.

«Важливо пам’ятати, що обов’язок декларувати не припиняється в особи одразу після звільнення з державної служби. Протягом наступного року на вже колишнього державного службовця поширюється вимога Закону про подання декларації та повідомлення про суттєві зміни у майновому стані», – наголосив Сільницький  А.В., підсумовуючи результати зустрічі.

У семінарі взяли участь представники управління дорожнього господарства облдержадміністрації, ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» та Державного архіву Вінницької області.

Нагадуємо, що особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані подати щорічну декларацію до 1 квітня поточного року згідно з вимогами Закону України «Про запобігання корупції».