Виставка проходить у рамках Дня Європи у Вінниці, Дня Полонії та поляків за кордоном та Міжнародного дня музеїв.

До урочистого заходу долучилися представники обласної та міської влади спільно з генеральним консулом Республіки Польща у Вінниці Даміаном Чарчинським, Маршалеком Свєнтокшиського воєводства Адамом Ярубасом, митрополитом Вінницьким  і Барським Симеоном, духовенством, істориками та громадськістю.

 Поява цієї унікальної виставки стала можливою завдяки плідній співпраці між Вінницький монастирем капуцинів, Генеральним Консульством Республіки Польща у Вінниці, - наголосив у вступному слові настоятель костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської Костянтин Морозов.

Виставка «Створення світла», у значно меншому об’ємі, відвідувала м.Вінницю у 2013 році, проте в оновленому складі експозиція вперше завітала до України та нашого міста зокрема.

В експозиції продемонстровані копії вітражів польського художника-іконописця Адама Сталони-Добжанського (1904-1985). Його твори гармонійно поєднують в собі іконографічні традиції візантійського Сходу і латинського Заходу. На протязі життя він створив понад 50 композицій як для католицьких костелів, так і для православних церков, а також для храму євангелістів. Серед робіт фрески та мозаїки але, передусім, це понад 220 вітражів, на яких представлено повну іконографію християнського мистецтва.

 Роботи художника, які пробудуть в підземеллях монастиря капуцинів до вересня, експонувалися в багатьох містах Польщі, Сербії, Франції та інших країнах Європи.

Нагадаємо, костел Пресвятої Діви Марії Ангельської, що був націоналізований більшовицькою владою, повернено у власність релігійної громади розпорядженням голови обласної державної адміністрації  від 20 листопада 2015 року № 711.