Як зазначили організатори, перед початком заходу - мета проведення ходи полягає в тому, щоб «об’єднати зусилля релігійних організацій різних конфесій, національних спільнот та громадськості для популяризації цінностей традиційної української сім’ї та формування державної сімейної політики, заснованої на біблійних принципах».

З площі Тараса Шевченка учасники ходи вирушили вул. Соборною до Центрального парку. Попереду колони - банер «Хода на захист життя та сім’ї», далі - оркестр, за ним – члени  Ради Церков та релігійних організацій, зокрема: УПЦ, УАПЦ, РКЦ, УГКЦ, АСД, ЄХБ, ОЦХВЄ, УЦХВЄ, члени Ради національно-культурних товариств, зокрема: грузинської, білоруської, ромської, польської культур, численна кількість сімей з дітьми, молоді, людей поважного віку та з особливими потребами. Супроводжували колону співробітники патрульної поліції.

Прямували учасники колони з транспаранти та гаслами: «Тато, мама, я – щаслива сім’я!», «Здорова родина – щаслива країна!» , «Діти мають право на тата і маму!»,  «Тато, мама, діти – України квіти», тощо.

В центральному парку, на площі "Водограй", перед учасниками ходи виступили керівники громадських організацій, члени Ради Церков і релігійних організацій, Ради національно-культурних товариств. Організатори заходу наголосили на підтримку даній акції, та подякували усім учасникам, хто приєднався до ходи.

Після виступів відбувся концерт творчих колективів національно-культурних товариств Вінниччини, зокрема, Вокальний ансамбль білоруської пісні «Купалінка» Вінницького обласного земляцтва білорусів, Танцювальний колектив «Немаша» («душа»)  Вінницької єврейської месіанської громади та Циганський шоу-ансамбль «Барон» колективу Ромської національно-культурної спільноти, тощо.