З метою активного залучення дітей до процесу духовно-морального виховання управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації та обласною Радою церков і релігійних організацій  щороку проводяться в навчальних закладах виховні години на духовну тематику.

Цьогоріч, з метою вшанування історії державотворення нашого народу, духовно-морального виховання молодого покоління, визнання історичного значення події Хрещення Київської Русі-України та на виконання Указу Президента України і розпорядження голови обласної державної адміністрації про відзначення 1030 річчя Хрещення Київської Русі-України членами обласної Ради церков та релігійних організацій вирішено тематичні бесіди присвятити темі: «Християнські цінності в сім’ї та демократичному суспільстві».

«Для того, щоб народ і держава були сильними, потрібно все зробити, щоб була сильна сім’я як плідний нерозривний союз любові між чоловіком та жінкою, - наголосили представники духовенства.-  Сучасна сім'я поряд із проблемами економічного характеру переживає кризу духовну. Зникають такі цінності, без яких сім’я не може існувати, — подружня вірність, взаємоповага, а також материнство і батьківство. Тому сьогодні дуже актуально навчити молодь будувати саме християнську сім’ю, яка є скарбницею цінностей, носієм і плекальницею наших традицій».

Разом з тим, за традицією, в рамках виховних годин, проведено літературний конкурс на тему: «Християнські цінності в сучасній сім’ї» та конкурс на кращу шкільну виставку «Великоднє свято».

До літературного конкурсу долучилося 3 школи та Вінницький транспортний коледж, які надіслали на розгляд секретаріату Ради Церков 139 творів-роздумів. На виставку «Великоднє свято» оргкомітет конкурсу запросили  лише 2 школи м. Вінниці: №1 та № 32.

Лекторською групою, які безпосередньо проводили виховні години в школах, визначено переможців, яких завдяки  ресурсу Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки буде нагороджено цінними подарунками та паломницько-туристичною поїздкою.