Розпочались заходи 7 червня 2018 року у Центрі національних культур Вінниччини, де було проведено засідання «круглого» столу на тему: «Грузія далека і близька». Також, продемонстровано відеофільм під назвою «Сучасна Грузія – вільна Грузія!», у якому йшла розповідь про важкий шлях грузинського народу до Незалежності.

Продовженням заходів стала презентація тематичної книжково-ілюстративної виставки «Грузія – далека і близька», на якій представлено книги та фотографії багатогранної культури і традицій грузинського народу в Україні та Вінниччині. У презентації взяли участь представники національно-культурних товариств спільно з керівництвом управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Гучним фіналом заходу стало свято грузинської пісні, яке відбулось 8 червня у комплексі «Georgia» («Грузія»). Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький привітав грузинську спільноту з Днем Незалежності Грузії, побажав процвітання і продовження своєї величної історії та відзначив грамотою управління голову Вінницької обласної грузинської громади «Арго» Мерабі Нарсіа за активну роботу по відродженню та збереженню грузинської культури в Україні. Зі словами привітань виступив заслужений художник Грузії Давід Іванішвілі, який завітав до м. Вінниці з метою участі у Міжнародному мистецькому пленері «Кращий художник».

Віршованими і пісенними номерами привітали гостинну грузинську громаду й представники білоруської, вірменської, литовської, польської та ромської національно-культурних товариств. Всі вони є представниками різних культур і віросповідань, але самі такі спільні заходи стають платформою міжетнічного та міжрелігійного спілкування у  багатонаціональній родині Вінниччини.