Саме тут, на місці Хрестовоздвиженського храму в Калинівці, близько століття тому стояв хрест з Розп’яттям. 7 липня далекого 1923 року повз нього проїжджали нетверезі солдати, один з яких вистрілив у хрест, поціливши у праве плече Спасителя. З місця, куди влучили кулі, потекла справжня кров, і з того часу до дива, названого Калинівським Чудом, почали приїздити паломники.

У радянські часи неодноразовими були спроби знищити святиню, але людську пам'ять жодні заборони стерти не могли. І на місці старого хреста був встановлений новий – копія простреленого у 1923 році.

З нагоди 95-ї річниці Калинівського Чуда прихожан та духовенство, які на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном здійснили Хресну ходу до святині, привітав голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«Сьогодні особливий день: ми відзначаємо вже 95 років Чуда, яке проявилося тут, на Подільській землі, в Калинівці. Це має глибокий сакральний зміст, особливо в цей непростий час, який переживає наша держава Україна, - зазначив, звертаючись до вірян, Валерій Коровій. – Я маю внутрішнє переконання у тому, що ці великі випробування, які несе нині український народ, - це розплата за ті гріхи, що вчиняли попередні покоління, коли руйнували храми й відвертали людей від Бога. Сьогодні ми певною мірою пожинаємо ті плоди, і лише в молитві, в любові до ближнього, у прагненні творити добро можемо рухатися вперед. Ми повинні усвідомлювати власну причетність до майбутнього наших дітей, наших онуків і прагнути робити нашу країну кращою».       

Завершилася Хресна хода урочистою літургією, яку на святому місці, у Хрестовоздвиженському храмі, у співслужінні п’яти архієреїв звершив владика Симеон.