На  кордоні Погребищенського району Святійшого Патріарха зустріли та привітали спільно з духовенством  - голова Погребищенської районної державної адміністрації Іван Вінник, голова Погребищенської районної ради Сергій Волинський, начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації  Ігор Салецький.

Салецький І.О.  від імені голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія привітав  Патріарха Філарета на Вінницькій землі.

Святкове  Богослужіння розпочалось чином освячення храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці, під час якого був звершений Хресний хід  навколо храму.

По завершенню Божественної Літургії зі словом вітання до Патріарха та віруючих звернувся голова Погребищенської райдержадміністрації Іван Вінник. Він зокрема зазначив, що з роду в рід люди зводили у своїх містах та селах храми на Славу Божу та для молитовного поклоніння не на одне десятиліття чи століття.  Іван Васильович подякував усім меценатам та спонсорам будівництва Храму, Патріарху Філарету та всім всечесним отцям за участь в його освяченні і висловив велику надію, що люди будуть йти до Храму, щоб набиратися духовності, добра та терпіння задля будівництва демократичної, правовової, соціальної європейської України.

Храм Успіння Пресвятої Богородиці збудувано за менш ніж два роки – протягом 2016-2017 роки, за древньою традицією - зі зрубу, без жодного гвіздка.