Вінничанни на чолі з протопресвітером Вінницького протопресвітерства УГКЦ  Миколою Дуркальцем також відвідали місце  духовного паломництва та просили у Матері Божої заступництва для Вінниччини та всього українського народу.

Архиєрейську Літургію очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук спільно з Кардиналом Ґвалтьєро Бассетті, головою Єпископської Конференції Італії, багатьма єпископами УГКЦ та іноземними єпископами.

На прощу також прибув Президент України Петро Порошенко

З вітальним словом звернувся Глава держави до прочан, зазначивши,що «цими днями розпочинаємо відзначати 1030-ту річницю Хрещення України-Русі, а історія нашої державності сягає ще дохристиянських часів. Свято, що наближається –  це свято спільне для більшості українських християн. Ми всі – єдиного Володимирового Хрещення. Ми належимо до унікальної київської християнської традиції. І Господь дав нам одну-єдину Україну. Її велич, перебуваючи на київських пагорбах, передбачив ще апостол Андрій Первозваний».

Петро Порошенко подякував вірним Української Греко-Католицької Церкви, які  щороку десятками тисяч прямують до Зарваниці, щоб об’єднатися тут у спільній молитві за нашу державу

Нагадаємо, на Тернопільщині щоліта відбувається Загальноукраїнська проща до Зарваниці, де розташований Марійський Духовний центр, що входить до 15 Марійських центрів світу. Головна святиня Духовного центру– чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері, яка знаходиться у храмі Пресвятої Трійці, збудованому ще у 1754 році.  Окрім того за території комплексу зведено  величний собор Зарваницької Божої Матері, який вміщує більше 1000 вірян.

 

Фото: http://www.president.gov.ua