Перш за все, Ігор Салецький запросив членів обласної Ради Церков і релігійних організацій спільно взяти участь у державних заходах з відзначення Дня Незалежності України, які розпочнуться в м.Вінниці 23 серпня в День Державного Прапора України.

Основний аспект зібрання був направлений на підготовку  комплексу питань, які будуть винесені на чергове засідання обласної Ради Церков та релігійних організацій. Зокрема: підведення підсумків усіх державно-церковних заходів за 2018 рік, ювілейних заходів з відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України, низки заходів, які відбулися  цьогоріч в контексті Всеукраїнського Форуму сім’ї та перевибори головуючого в Раді Церков і релігійних організацій на наступний рік.

Окрім того, в контексті обговорення питання проведення  Обласного Форуму сім’ї, члени секретаріату висловили пропозицію, з метою належної підготовки даного заходу створити постійнодіючий орган  - Сімейний  Комітет при обласній Раді Церков. Основною метою роботи якого стане консолідація зусилля духовенства та громадськості області для напрацювання та реалізації спільних стратегій щодо популяризації  цінностей української сім'ї.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили питанням щодо проведення в області завершальних заходів з відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України. Так, 13 вересня у м. Вінниці відбудеться відкриття виставки сучасних художніх фотографій «Києво-Печерська Лавра – святиня України», 14 вересня відбудеться урочиста  пам’ятна академія та протягом жовтня в храмах християнських церков пройде фестиваль «Голоси Вінницьких храмів».