Ці заходи були спрямовані на популяризацію християнської віри та культури, здорової сім’ї та сімейних цінностей, на зміцнення єдності нашого українського народу, виховання молоді на основах християнської моралі.

Учасників фестивалю та конференції привітали: старший єпископ Вінницького обласного управління об’єднаної церкви християн віри Євангельської М.Й.Якобчук, голова Вінницького об’єднання Української церкви християн віри Євангельської В.С. Любчак, голова Вінницького обласного управління об’єднаної церкви християн віри Євангельської Богачук С.А., начальник відділу у справах релігій управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Шепель Л.В.

Основна частина фестивалю «Наша родина поєднана вірою» була приурочена Дню подяки.

Це свято із тривалою історією, яке нині відзначається у багатьох країнах світу. Ще в давнину наші прародичі слов’яни теж святкували свято жнив обжинки по закінченню збору врожаю. І хоча ця традиція у нас загубилась, проте віряни українських протестантських євангельських церков святкують свято жнив в Україні вже майже 100 років.

В минулому році з ініціативи протестантських церков України День подяки вперше було проведено на національному рівні у столиці нашої держави у м. Києві. Цю традицію продовжено і цьогоріч. 

Нині хвиля подяки шириться Україною. Естафета вдячності передається від міста до міста. Український народ дякує Богу за Його милості та благословення, за життя, за урожай і всі блага, якими були обдаровані протягом року.

«Коли таке свято проводиться не лише в стінах церкви, а в громадському просторі, сила віри, сила вдячності, сила любові до Бога множиться, наповнює все суспільство. Таким чином ми поширюємо слово Боже серед мас, наповнюємо світ християнськими істинами в яких і полягає весь зміст нашого життя» - у своєму виступі зауважили священнослужителі церков.