У ході зустрічі начальник управління Ігор Салецький ознайомив делегацію з роботою Центру національних культур Вінниччини. Про діяльність польської спільноти у Вінницькій області розповіла заступник начальника управління Алла Ратинська.

Делегацію зацікавили проекти, котрі реалізують польські організації, зокрема, «Могила прадіда врятуй від забуття», яку представила голова Вінницької міської громадської організації «Конфедерація поляків Поділля ХХІ століття» - Олена Гаврилюк та медичні конференції, про проведення яких на базі Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова, розповіла голова «Товариства студентів-медиків польського походження» Антоніна Дністрянська.

Гарні враження та емоції від свого виступу залишили учні «Дитячого університету «Полонія», яка діє при громадській організації «Центр Розвитку і Партнерства «Полонія» - голова Марія Козирська-Мазур. Вони залюбки презентували гостям пісні та вірші польською мовою.

На завершення зустрічі була досягнута двостороння домовленість про налагодження контактів з українською діаспорою, яка проживає у Лодзинському воєводстві.