Захід став урочистим завершенням низки культурно-просвітницьких проектів, конференцій та форумів, які впродовж року проводились у державі та області зокрема на відзначення знаменної дати.

Учасників Академії вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, в.о. керуючого справами виконкому Вінницької міської ради Сергій Чорнолуцький.

«Я хотів би подякувати усім вам, присутнім у цій залі, за ваше добро, теплоту, щирість та велику любов до Бога і всього того доброго, що ми разом робимо в такий непростий період на українській землі, - зазначив керівник ОДА Валерій Коровій. - Я переконаний в тому, що ми живемо в історичний час, що Господь кожному з нас дає випробування для того, аби ми через це пройшли і стали сильнішими, щоб ми дивилися один на одного і прагнули творити добро».

Голова облдержадміністрації подякував головам протестантських союзів за співпрацю у рамках Ради церков області, за розуміння та підтримку на шляху побудови нової, сучасної, демократичної української держави.

«Реформація, по суті своїй, змінила сакральні речі, які стосувалися розвитку суспільства, розвитку цивілізаційного порядку, тому що дала можливість по-новому подивитися на дуже багато базових речей, які відходять від стереотипних уявлень про те, яким повинно бути майбутнє кожного народу або держави. І дійсно, ми бачимо, який поштовх дала Реформація для розвитку і економіки, і культури, архітектури, й загалом науки як такої», - відзначив Валерій Коровій. Відтак побажав усім присутнім здоров’я, натхнення і Божого благословення.

Вітання на адресу прихожан прозвучали і від голови обласної Ради Анатолія Олійника та в.о. керуючого справами виконкому Вінницької міської ради Сергія Чорнолуцького. Затим керівники області та міста вручили головам протестантських релігійних організацій Подяки облдержадміністрації та обласної Ради за внесок у справу духовного відродження української держави, розвиток державно-церковних відносин, значну соціальну діяльність та з нагоди відзначення в Україні 500-річчя Реформації.

Голови протестантських союзів, у свою чергу, висловили вдячність керівництву області й міста за співпрацю, і також вручили очільникам Вінницького краю подяки й пам’ятні подарунки.